Martínez (PSPV-PSOE) apel·la a un front comú de totes les institucions per a frenar els aranzels als cítrics
El vicesecretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló afirma que “no es pot continuar castigant a un sector fonamental de la nostra economia”
El vicesecretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ramón Martínez, ha reivindicat hui la necessària col·laboració de totes les institucions per a defensar el sector citrícola i evitar que els aranzels “continuen fent-nos menys competitius”. Martínez ha realitzat aquestes declaracions després que els Estats Units continuen mantenint unes càrregues del 25% als productes agropecuaris, entre els quals troben els cítrics.
Per a Martínez, que ha reconegut en part l'avanç que suposa que, almenys, l'Administració Trump no haja pujat els aranzels com havia anunciat amb anterioritat, insisteix que “és necessari que protegim els nostres cítrics per a fer-los el més competitiu possible”. El representant socialista ha recordat que l'any “ja està sent molt complicat amb la plaga del cotonet i només falta que continuem comptant amb càrregues com els aranzels per a tancar-nos les portes al mercat americà”. Per aquest motiu, ha fet costat a les organitzacions agràries en les seues reivindicacions i s'ha mostrat convençut que tant des del Govern central, com els nostres representants institucionals a la Unió Europea continuaran treballant per a intentar reduir aquestes càrregues.
Per a Martínez, “encara que la major part de la nostra producció de cítrics s'exporta a la Unió Europea, no podem desaprofitar cap mercat i més en un moment en què a la Comunitat Valenciana, i particularment a la província de Castelló, hem de traure el màxim rendiment dels nostres sectors per a combatre els efectes econòmics provocats per la Covid-19”.
Finalment, ha anunciat el compromís del PSPV-PSOE de la província de Castelló de fer costat al sector per a fer front als problemes que està patint, com el de la plaga del Cotonet. En aquest sentit, ha recordat les iniciatives aprovades per a demanar al Govern que impulse el desenvolupament de tractaments alternatius a l'ús de productes fitosanitaris, l'aprovació d'ajudes immediates per als productors afectats per a pal·liar els efectes d'aquesta plaga que té el seu origen a Sud-àfrica i l'activació de mesures que deriven en un major control en origen de les importacions i el tractament en fred per a aquestes.