Martí i ASEBEC coincideixen en la necessitat de prestigiar l'FP per a superar la falta de personal qualificat de les empreses del clúster ceràmic de Castelló
El president de la Diputació assegura que és un sector que ofereix “treball a casa, estable i ben remunerat” i que “cal actuar per a revertir la situació actual, ja que en les plantes de producció a penes hi ha dones”
El president de la Diputació, José Martí, considera que les administracions públiques han d'ajudar a superar el greu problema de falta de personal qualificat que pateixen les empreses del clúster ceràmic de Castelló. Es tracta d'un dèficit de recursos humans que està directament relacionat amb la pèrdua de prestigi social que ha patit la Formació Professional (FP) en les últimes dècades. Aquesta preocupant anomalia ha sigut plantejada hui al president per la delegació de l'Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d'Equip per a la Indústria Ceràmica (ASEBEC) que ho ha visitat, encapçalada pel seu president, Juan Vicente Bono. Idèntica inquietud han mostrat altres actors del sector del taulell amb els quals Martí s'ha reunit en els últims mesos. En la trobada també ha participat el diputat provincial de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet.
En opinió del president de la Diputació i dels representants de ASEBEC, “en certes capes de la societat existeix un clar desconeixement de la dimensió de la indústria ceràmica de Castelló i els seus sectors afins” i per això “és necessari realitzar campanyes d'informació a les alumnes i els alumnes de l'ESO i a les famílies perquè siguen conscients que “existeix una necessitat peremptòria de personal en les empreses del sector ceràmic de la província, que ofereixen llocs de treball estables i ben remunerats, que se situen molt per damunt de la mitjana d'altres sectors”.
Martí està convençut que és necessari “realitzar una crida al conjunt de la societat i més concretament a l'alumnat perquè no continue renunciant a aconseguir un treball de manera ràpida, a casa i ben remunerat, en sectors amb molta projecció, que en cas els fabricants de maquines i béns d'equip per a la indústria ceràmica abasta camps que van des de la nanotecnologia, o les enginyeries tècniques, a la innovació tecnològica o el processament de metalls”. En la seua opinió, “és una vertadera llàstima que existisquen aquests llocs de treball a la província de Castelló i que no es puguen cobrir”. Afegeix que “alguna cosa hem de fer perquè no es continue donant la circumstància que aquestes empreses no puguen complir les seues vacants d'electromecànics”.
El president Martí i els representants de ASEBEC coincideixen en la necessitat de realitzar accions per a prestigiar la indústria de Castelló “perquè és un sector fonamental a l'hora de crear riquesa i de mantindre la nostra societat del benestar, creant llocs de treball i fent possible portar una vida digna”.
També fan una crida a les alumnes d'FP perquè s'interessen per les possibilitats labores que ofereix el clúster ceràmic “perquè en els departaments de producció d'aquestes empreses a penes hi ha dones”.