Martí: “Les 586.000 persones es beneficiaran del paquet de mesures anticrisi més important de la història d'Espanya aprovat pel Govern”
El president de la Diputació destaca l'esforç realitzat per l'executiu central per a protegir enfront de la crisi a les persones més vulnerables i als sectors industrials més afectats, entre els quals es troba la indústria taulellera
El president de la Diputació, José Martí, ha enaltit la capacitat de resposta del Govern d'Espanya enfront de la crisi aprovant el paquet de mesures de protecció a les famílies més important i ambiciós de la història, les ajudes de tota índole del qual beneficiaran de forma molt directa a les més de 586.000 persones que resideixen a la província. “Molt especialment, a les famílies que pitjor ho estan passant, que continuaran tenint el transport gratis i podran beneficiar-se de la baixada de preus dels aliments que ha d'arribar de la mà de la reducció de l'IVA”. També ha incidit en el suport que es realitza a les petites i mitjanes empreses vinculades al transport, l'agricultura i la pesca, que continuaran gaudint del descompte de 20 cèntims per litre de carburant.
El president de la Diputació considera que estem davant un paquet de mesures que per primera vegada en la història contempla ajudes específiques per valor de 950 milions d'euros per als sectors industrials gas intensius, entre els quals es troba la indústria ceràmica de Castelló.
En aquest sentit, Martí assenyala que “més enllà que puga considerar-se pels afectats que són insuficients, no deixa de ser cert que és la primera vegada en la història que s'aproven unes ajudes d'aquest tipus que beneficien directament al principal sector industrial de la província de Castelló”. Sobre aquest tema, ha recordat que “convé centrar el debat, perquè estem parlant d'ajudes que alleugen la situació, no de solucions màgiques”. En conseqüència, “cal tindre en compte que els recursos públics són finits, ja que ixen dels impostos que paguen les espanyoles i els espanyols, i que, lògicament, el Govern té l'obligació d'atendre a tots els sectors perjudicats per l'increment dels costos energètics”.
No obstant això, Martí, que comprén que els actors afectats puguen considerar que les ajudes aprovades són insuficients, ha volgut posar en valor que “per primera vegada des de l'existència de la indústria ceràmica de Castelló un president del Govern d'Espanya s'ha reunit i compromés a prendre mesures amb el sector, i ha aprovat mesures molt quantioses”.
En aquest sentit, assenyala que “compartisc la visió del president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, que les ajudes són positives en el sentit que atenuaran el gran impacte que l'alça dels preus està produint en les empreses”.
El president assenyala que “tots voldríem més” i que si fora necessari “continuarem batallant per aconseguir mesures addicionals, però el que no es pot negar que l'aconseguit és molt, ja que fins fa dos dies no teníem res”.
Martí ha finalitzat dient que el consens per al suport a la indústria ceràmica aconseguit a la província i la seua materialització en el manifest de ‘Salvem la ceràmica’ acordat entre la Diputació de Castelló i els ajuntaments del clúster ha sigut fonamental a l'hora de conscienciar al Govern d'Espanya de la gravetat de la crisi que s'està vivint a la província de Castelló. Per això, “anime a continuar aprofundint per la senda del consens perquè la realitat ens demostra una vegada i una altra que junts som més forts”.