Marta Barrachina distribueix 1,16 milions d'euros entre els 23 municipis que ostenten la declaració de turístics
La sessió ordinària de la Comissió Permanent del Patronat Provincial de Turisme aprovarà el Fons de Cooperació de Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana
La presidenta, Marta Barrachina, enalteix que “amb aquestes ajudes reforcem tot el suport des de la Diputació de Castelló a aquestes localitats que contribueixen al fet que la nostra província siga referent en turisme de qualitat"
La Diputació Provincial de Castelló distribuirà 1.165.285,50 d'euros entre els 23 municipis turístics de la província, en el marc del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana, en el qual participa al costat del Consell.
La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha enaltit que amb el Fons de Cooperació a Municipis Turístics “reforcem tot el suport des de la Diputació de Castelló a aquestes localitats que contribueixen al fet que la nostra província siga referent en turisme de qualitat i generació d'oportunitats per a dinamitzar el territori”.
Així, en la sessió ordinària de la Comissió Permanent del Patronat Provincial de Turisme que se celebrarà dijous que ve 21 de setembre, s'aprovarà l'assignació individual a cadascun dels municipis de la província de Castelló declarats conforme al nou Estatut del Municipi Turístic, regulat pel decret 5/2020 de regulació de l'Estatut i modificat pel Decret 203/2021 de 17 de desembre.
Aquests municipis ascendeixen a 23 i són Peníscola, Benicàssim, Alcalà de Xivert, Orpesa, Morella, Montanejos, Sogorb, Castelló, Vinaròs, Benicarló, Cabanes, Borriana, Altura, Navaixes, Sant Mateu, Onda, Cinctorres, Xilxes, Vilafermosa, Traiguera, Càlig, Benassal i el Forcall. Tots ells són municipis que han acreditat el compliment d'uns requisits concrets tant quantitatius com qualitatius, i referents a població turística, places d'allotjament turístic, quilòmetres de platja litoral o continental, recursos turístics i importància del turisme en l'economia local.
Sota els principis d'objectivitat i equitat i tenint en compte indicadors de població i activitat turística, la distribució de l'aportació de la Diputació entre els 23 ajuntaments de la província de Castelló va des dels 14.400 euros que corresponen a pobles com Villahermosa del Río, Altura, Segorbe, Càlig, Traiguera, Cinctorres, el Forcall, Onda i Benassal, fins als 193.810,38 euros de Peníscola.
Seguint la llista dels municipis que rebran una major assignació econòmica, Orpesa rebrà 171.996,85 euros, seguit d'Alcalà de Xivert amb 141.947,18 euros i Vinaròs amb 98.954,65 euros. La ciutat de Castelló rebrà per la seua part 83.828,87 euros mentre que Benicàssim 74.943,15 euros i Burriana 68.374,26 euros.
Per a Benicarló es destinen 57.005,46 euros, per a Cabanes 41.632,90 euros i per a Morella 26.551,46 euros. La quantitat de 25.926,29 euros és per a Xilxes i 19.851,23 euros és l'assignada a Sant Mateu, mentre que per a Montanejos l'import ascendeix a 15.650,03 euros i per a Navajes 15.221,79 euros.
Línies de subvencions per a la resta de municipis
La primera presidenta de la Diputació de Castelló ha incidit en què, a més d'aquesta línia d'ajudes destinada als municipis que ostenten la declaració de turístics, “des de la Diputació, a través del Patronat Provincial de Turisme, també eixiran línies de subvencions per a tots aquells municipis que no compten amb la Declaració de Municipi Turístic facilitant així ajudes perquè tot el nostre territori continue creixent i sent cada vegada més competitiu”.
Finalment, la màxima representant de la institució provincial, Marta Barrachina, ha afegit que “des de la Diputació Provincial continuarem treballant, conjuminant esforços i creant sinergies amb els agents implicats per a posar en valor tot el potencial que té la nostra província i posicionar-la com una destinació turística líder a nivell nacional i internacional”.