CASTELLÓN PROVINCIA | SOCIETAT

Una jornada sobre el valor de la creativitat dona inici al curs acadèmic del Màster de la Pau de l’UJI

ELPERIODIC.COM - 13/10/2020 | Fotograf: Àlex Pérez

La 26a edició del màster comptarà amb prop de 60 estudiants de diferents països

El Màster en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament de la Universitat Jaume I ha inaugurat el curs acadèmic 2020-21 amb una jornada sobre el valor de la imaginació i la creativitat, organitzada per la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló.

A l’acte d’inauguració de la 26a edició del màster, que enguany comptarà amb prop de 60 estudiants de diferents països, ha assistit el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Joan Antoni Martín; la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància de l’Ajuntament de Castelló, Mari Carmen Ribera, i la directora de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau, Sonia París.

El vicerector d’Internacionalització i Cooperació ha destacat el valor d’aquestes jornades dedicades a la creativitat, especialment davant la situació actual generada per la COVID-19, «unes circumstàncies en les que hem hagut de reinventar-nos i on la creativitat està ajudant a buscar solucions i plantejar les coses de formes completament noves», ha assenyalat. Per la seua part, Mari Carmen Ribera ha subratllat el valor social «incalculable» d’aquests estudis i ha agraït l’estudiantat el seu compromís per la pau «tan necessari en un moment crucial com l’actual».

Finalment, Sonia París també ha fet referència a la situació d’incertesa i les dificultats per la crisi sanitària i com aquesta situació ha deixat patent la importància i el valor que tenen les aules, les classes presencials i la convivència única d’aquest programa. No obstant, ha assenyalat que l’equip del màster està tan il·lusionat com sempre i farà d’aquesta edició una millor versió del màster. «La construcció i el manteniment de la pau és una tasca imprescindible en les societats actuals i, amb aquesta jornada, volem posar en relleu la importància de ser persones creatives a través d’una educació integral que promoga una ciutadania activa, ètica i capaç de produir transformacions socials, una educació que tant es necessita en el segle XXI però més encara en temps de la COVID-19», ha afirmat.

A continuació, s’ha celebrat la conferència de José Mª Mesías Lema, de la Universitat de la Corunya sobre artivisme, compromís social i drets humans. La jornada també ha inclòs dos tallers: un impartit per Siro Lopez, artista polifacètic i formador, sobre els espais d'aprenentatge, creativitat i pau, i un altre sobre educació artística i artivisme per a la pau, a càrrec del col·lectiu Fractals de València.

MÉS FOTOS