La Diputació segueix sense solucionar la plaga de mosquits un any després d'aprovar-se una declaració del PP
Vicente-Ruiz: “Al cap d'un any la Diputació ha sigut incapaç d'avançar a buscar una solució que mitigue la plaga de mosquits a la província”
El grup popular de la Diputació de Castelló ja va aconseguir fa ara un any que s'aprovara una declaració institucional per a la lluita contra els mosquits que no ha servit de res. Els populars van presentar una moció que es va aprovar per unanimitat i es va convertir en declaració institucional però que ha quedat en paper mullat.
Així ho ha explicat la presidenta del grup popular, Elena Vicente-Ruiz, qui explica que “vistos els resultats, la gestió de la Diputació deixa molt a desitjar perquè no han sigut capaços de minimitzar el problema i de coordinar-se amb la Generalitat Valenciana”.
En la proposta, la Diputació es comprometia al fet que s'anaven a habilitar partides econòmiques per a la lluita del mosquit tigre i que la Generalitat (que també té competències) també ho anava a fer. "La Generalitat Valenciana ha decidit llavar-se les mans en aquest tema i la diputada de l'àrea vol culpar als ajuntaments”, ha assegurat Vicente-Ruiz qui ha recordat que “l'última gran acció en la lluita contra els mosquits la va assumir l'equip de govern del PP ja que va ser en la legislatura passada quan es va posar damunt de la taula un milió d'euros amb un pla ambiciós”.
La diputada provincial ha explicat que la plaga de mosquits és un problema de salut pública que afecta el sector serveis, ja que hi ha terrasses afectades, i fins i tot ha obligat a frenar la recol·lecta de cítrics pels danys de les picades als agricultors.
En la proposta del PP “es demanava posar diners per a una lluita efectiva” però “també es demanava activar brigades especials, que ningú ha vist, i es demanava la col·laboració de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries i incloure a la província de Castelló en el projecte regional europeu per al control de mosquits invasors per a coordinar les activitats de seguiment de poblacions i control integrat de vectors en programes de la Tècnica d'Insecte Estèril (TIE)”.
Vicente-Ruiz ha recordat que és un problema complex “però cal aportar solucions valentes i pensant en gran, amb molta faena i aportant recursos econòmics”.