CASTELLÓN PROVINCIA | SOCIETAT

La Diputació impulsa la conciliació familiar i laboral en municipis amb el risc de despoblació

ELPERIODIC.COM - 06/04/2024

“En la Diputació prioritzem a les persones en les nostres polítiques i continuarem advocant, de la mà dels ajuntaments, per invertir per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns, visquen on visquen, amb més recursos i serveis de qualitat”

La Diputació Provincial de Castelló, impulsa la conciliació familiar i laboral en municipis de la província amb el risc de despoblació amb l'objectiu de “millorar la qualitat de vida dels castellonencs”. Així ho ha expressat la presidenta del Govern Provincial, Marta Barrachina, qui ha assegurat que “treballem dia a dia a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, sense deixar a ningú arrere”.

I és que per a la màxima representant de la institució provincial, la necessitat de cuidar l'interior està dins de l'agenda de prioritats de la Diputació, ja que els municipis de l'interior de Castelló són els que menys recursos tenen i els que patixen el colp de la despoblació i, per a revertir esta situació, “l'interior de la província necessita serveis, inversió i oportunitats”, ha subratllat Marta Barrachina.

Pel que, amb l'objectiu d'ajudar als municipis més xicotets, la Diputació de Castelló ha aprovat i publicat les bases per a la concessió de subvencions a ajuntaments de localitats de la província de població inferior als 1.500 habitants destinades al finançament del servei d'Unitat de Conciliació Familiar (UCF).

Es tracta, tal com ha explicat la presidenta de la institució provincial, “d'unes ajudes destinades a la realització de programes o activitats de repercussió provincial que permeten l'atenció de població infantil menor de tres anys”. Amb estes subvencions, ha continuat dient la presidenta, “garantim la igualtat d'oportunitats en tot el nostre territori i facilitem que els pares i les mares puguen conciliar el treball amb la cura dels seus fills i filles, fonamental per a fixar població i que les famílies romanguen als seus pobles”, ha destacat Marta Barrachina.

En este sentit, la diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, ha manifestat que podran sol·licitar estes ajudes “els municipis de la província amb població inferior a 1.500 habitants que no disposen de recurs educatiu o assistencial de titularitat pública o privada destinat a l'atenció d'este sector d'edat”. A més, ha recordat que “els ajuntaments només podran acreditar tres places per al seu finançament”.

“En l'equip de govern de la institució provincial som conscients de les dificultats que, especialment, els pobles més xicotets patixen per a conciliar la vida laboral i familiar, i treballarem, de manera coordinada amb els ajuntaments, per a augmentar el nombre de municipis que disposen de serveis d'Unitat de Conciliació Familiar, així com el nombre de menors atesos en estos serveis, amb la finalitat de millorar les oportunitats de les famílies que viuen a la província de Castelló”, ha ressaltat la diputada de Benestar Social.

D'esta manera, la presidenta Marta Barrachina ha assegurat que “el treball real contra la despoblació és escoltar les necessitats dels alcaldes i veïns, i posar a la seua disposició recursos que ajuden a solucionar-los i millorar-los, alguna cosa que des del Govern Provincial fem cada dia”. Pel que ha tendit la mà de la institució als ajuntaments per a continuar treballant en la mateixa línia i que els castellonencs puguen comptar amb servicis dignes i de qualitat.

“En la Diputació de Castelló prioritzem a les persones en les nostres polítiques i continuarem advocant, de la mà dels ajuntaments, per invertir per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns, visquen on visquen, amb més recursos i serveis de qualitat”, ha rematat Marta Barrachina.

L'extracte de la convocatòria ja s'ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló (BOP), per la qual cosa ja està obert el termini d'un mes perquè els interessats a concórrer en este procediment puguen presentar les seues sol·licituds.