La Diputació de Castelló estalvia 8 milions d'euros en la factura de la llum als ajuntaments adherits a la Central de Compres
Davant la volatilitat dels preus de l'energia i l'escalada del gasto a la qual s'enfronten cada dia els ajuntaments, des de la Diputació de Castelló oferixen, a través del Pla Resol, la contractació centralitzada d'energia sostenible
La Diputació Provincial de Castelló estalvia 8 milions d'euros en la factura de la llum als ajuntaments adherits a la Central de Compres. I ho fa gràcies a un dels eixos principals d'actuació de Diputació Resol, un pla que té com a objectiu reduir el gasto energètic dels xicotets municipis de la província i avançar cap a l'autoconsum.
Així ho ha explicat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, qui ha assegurat que “amb mesures com esta, ajudem al fet que els ajuntaments estalvien en les seues arques municipals, reduïsquen notablement les seues factures energètiques i, així, disposar de més recursos per a prestar serveis als seus veïns i veïnes”.
“Es tracta d'ajudar-los al fet que siguen més eficients en la seua gestió, amb un important estalvi econòmic”, ha assenyalat la presidenta. D'esta manera, la dirigent provincial s'ha mostrat molt satisfeta per l'exitosa resposta que ha rebut esta iniciativa implantada per l'equip de Govern Provincial davant la volatilitat dels preus de l'energia i l'escalada del gasto a la qual s'enfronten cada dia els ajuntaments.
“El nostre objectiu és ajudar als municipis i amb este pla de contractació centralitzada del subministrament elèctric l'estem complint, així ho demostren els huit milions que estalviem en la factura de la llum dels més de 100 ajuntaments adherits a la Central de Compres. Una xifra que certifica l'encert d'este pla”, ha assenyalat la presidenta de la Diputació.
Sens dubte, este pla permet estalvis significatius per als municipis, ja que tenen accés a un contracte més eficient amb el preu indexat. La contractació dels subministraments elèctrics es realitza sota la fórmula de preus indexats al mercat majorista de l'energia elèctrica.
En este esquema contractual, el preu abonat per l'electricitat variarà conforme a les condicions del mercat en temps real mitjançant l'aplicació d'una fórmula que establix la relació i ajust directe entre els preus de l'energia i els paràmetres del mercat elèctric, permetent una adequada adaptació dels costos conforme a les condicions fluctuants d'este.
“Treballem per aconseguir que el conjunt de la nostra terra siga eficient, sostenible i equitatiu i amb este contracte, la prestació del subministrament d'energia elèctrica realitza amb uns preus homogenis i competitius”, ha indicat el diputat de Transició Energètica, José María Andrés.
En este sentit, el diputat provincial ha posat l'accent que este ambiciós Pla Diputació Ressol ha suposat una autèntica revolució en l'eficiència energètica dels municipis. “Ajudem els ajuntaments a pagar menys per la llum, però també a consumir menys i per tant, ser més sostenibles”.
Un èxit que, tal com ha expressat la presidenta de la institució provincial, Marta Barrachina, “ens anima a continuar treballant en esta direcció perquè és la millor manera d'ajudar als nostres municipis i emprendre el camí cap a un futur més brillant, sostenible i eficient”.
Cal ressaltar que este és un dels tres eixos principals d'actuació de Diputació Resol. El diputat provincial José María Andrés ha recordat que Diputació Resol compta amb tres eixos; un pla de transició energètica que consistix en la instal·lació de fonts d'energia d'autoconsum; la contractació centralitzada del subministrament elèctric; i, finalment, el tercer eix del pla fa referència al servei de gestió d'enllumenat públic municipal.
“Els tres eixos estan encaminats en la mateixa direcció. Conjuminen accions concretes d'eficiència energètica i sostenibilitat en els 135 municipis que beneficien a tots els ciutadans d'esta terra”, ha conclòs José María Andrés.