CASTELLÓN PROVINCIA | MEDI AMBIENT

La Diputació de Castelló beca la formació de quatre estudiants universitàries en l'Institut d'Aqüicultura Torre de la Sal

ELPERIODIC.COM - 09/12/2024

Durant cinc mesos, les quatre estudiants beneficiàries d'estes beques han pogut millorar la seua formació i descobrir noves oportunitats laborals en el món de la investigació

La Diputació Provincial de Castelló beca la formació de quatre estudiants universitàries en l'Institut d'Aqüicultura Torre la Sal (IATS-CSIC).

El diputat de Medi Natural, José María Andrés, s'ha mostrat “convençut de la utilitat d'estes beques amb les quals la Diputació de Castelló torna a posar de manifest el seu compromís amb la joventut i l'aportació de recursos per a promoure la formació i oportunitats laborals a la província de Castelló”.

Durant cinc mesos, les quatre estudiants beneficiàries d'estes beques han pogut “millorar la seua formació i descobrir noves oportunitats laborals en el món de la investigació”, ha assenyalat José María Andrés, qui ha posat en valor “la responsabilitat, el talent i les ganes d'aprendre de les quatre joves que durant este temps han adquirit nous coneixements que han sabut posar en pràctica en el seu dia a dia en el IATS”.

El diputat de Medi Natural ha rebut en el Palau Provincial a les quatre becàries al costat de la directora i vicedirectora del IATS, Ariadna Sitjà i Ana Gómez, i ha pogut conéixer, de prop, els projectes i les tasques que les quatre estudiants han dut a terme en el IATS.

Cadascuna de les beques d'introducció a la investigació en aqüicultura està dedicada a un camp diferent, inclosa la comunicació científica. Pel que el diputat ha insistit en la importància d'estes ajudes per a “formar a futurs investigadors en esta matèria i promoure el talent que tenim a la província de Castelló”.

Les beques JAE Intro ICU del IATS-CSIC a les quals la institució provincial ha contribuït amb 20.000 euros, brinden, d'una banda, l'oportunitat de gaudir de les possibilitats que oferixen els Centres i Instituts del CSIC, com el IATS, en les seues diferents àrees científiques i, al seu torn, propicien una introducció al coneixement capdavanter dels temes i la praxi científica.

En este sentit, José María Andrés ha enaltit el treball que realitzen des del IATS, l'únic centre del CSIC dedicat íntegrament a la investigació en aqüicultura, i ha assegurat que “amb els seus projectes, no sols contribuïxen a la millora dels processos productius, sinó també a la qualitat del producte”.

L'Institut d'Aqüicultura Torre de la Sal (IATS-CSIC) és un institut d'investigació propi del CSIC que centra la seua activitat en l'aqüicultura marina, investigant diversos aspectes com a fisiologia i endocrinologia de la reproducció i el creixement, larvicultura, nutrigenòmica, control d'ingesta, patologia i diversificació d'espècies en cultiu de peixos.

També es dedica a l'estudi de la biologia i el cultiu de mol·luscos, espècies auxiliars en aqüicultura i ecotoxicologia, entre altres. Recentment, ha incorporat l'estudi de l'impacte del canvi global en els ecosistemes marins i l'estudi d'espècies bentòniques amenaçades.

“Hem de reconéixer i donar suport a este centre d'investigació per a complir amb els objectius de protecció del medi ambient”, ha manifestat José María Andrés, qui ha continuat dient que “per a Castelló és un orgull comptar amb este centre que realitza la seua activitat en l'àmbit de l'aqüicultura marina i hem d'aprofitar totes les seues potencialitats perquè la província es puga beneficiar del treball realitzat en este sector”, ha conclòs el diputat de Medi Natural.

MÉS FOTOS