La FUE-UJI i la Cambra de Comerç impulsen la formació en intel·ligència artificial en els negocis
La Fundació Universitat Jaume I-Empresa i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Castelló van signar recentment un conveni de col·laboració per a la posada en marxa de formació especialitzada en business intelligence.
Eva Alcón, rectora de la Universitat Jaume I i presidenta de la FUE-UJI, i Dolores Guillamón, presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, van subscriure l'acord que contempla els detalls d'aquesta activitat formativa, que tindrà lloc en les instal·lacions de la Cambra de Comerç.
Un primer curs presencial, amb el títol «Aprén a aplicar els sistemes d'intel·ligència de negoci (Business Intelligence)», començarà el pròxim 28 de setembre de 2021 amb un total de 16 hores. Compta amb la direcció acadèmica de José Antonio Heredia, director de la Càtedra Indústria 4.0 de la Universitat Jaume I i expert en business analytics, amb una extensa trajectòria com a investigador i especialista en enginyeria de fabricació. L'equip docent el completen professionals de diferents empreses capdavanteres i agents de la indústria 4.0, així com experts en intel·ligència de negocis que integren la Càtedra.
Els participants en aquest curs obtindran un enteniment pràctic de les eines i tècniques utilitzades per a aplicacions empresarials dels sistemes d'intel·ligència de negoci i les metodologies de gestió per objectius. Aprendran a manejar a nivell d'usuari l'eina gratuïta de Microsoft Power BI Desktop. La metodologia docent és aprendre fent amb casos d'aplicació real.
Aquesta formació s'emmarca dins de la voluntat de la Universitat Jaume I i de la Cambra de Comerç de contribuir a l'evolució del model productiu cap a una indústria més sostenible, intel·ligent i integrada, a través de la digitalització i la intel·ligència artificial.
Eva Alcón va subratllar la importància de potenciar la col·laboració institucional «per a impulsar projectes comuns que siguen útils per al teixit empresarial i social de la nostra província, i aquests cursos cobreixen la demanda de formació de perfils tècnics qualificats davant el repte de la transformació digital».
Dolores Guillamón va destacar la formació com a factor clau per a la competitivitat i va afegir que «si conjuminen esforços entre les dues institucions, aconseguirem majors beneficis per a les empreses i, en conseqüència, per a la nostra economia».