Artemi Rallo registra una PNL en el Congrés en defensa del sector citrícola de Castelló
El Grup Socialista en el Congrés ha registrat una PNL en la qual s'insta al Govern d'Espanya a analitzar les conseqüències negatives que estan tenint en el sector citrÃcola els acords de la Unió Europea amb tercers països. En cas que s'aprecien distorsions en el mercat, seran comunicades a Brussel·les perquè s'inicie el procés d'aplicació de la clà usula de salvaguarda que es contempla en l'acord signat per la UE i 6 estats del sud d'Ãfrica.
Si es constata que les importacions de cÃtrics procedents de tercers països provoquen distorsions, se sol·licitarà que la Unió Europea promoga ajudes per als estats membre que resulten afectats per plagues, caigudes de preus i pèrdua de rendibilitat.
El text registrat pel Grup Socialista exigeix que s'efectuen controls fitosanitaris estrictes adaptats als controls en frontera, que a més s'enduriran quan es considere necessari.
D'altra banda, la PNL del PSOE insta al Govern d'Espanya a impulsar campanyes de promoció de cÃtrics en el territori nacional.
També se sol·licita que s'adopten, d'acord amb el govern autonòmic, mesures d'excepció de l'impost de béns immobles, compensant als ajuntaments afectats per la pèrdua d'ingressos que aquesta mesura genere.
D'altra banda, la PNL contempla l'aprovació de la reducció dels Ãndexs de rendiment net per al sector citrÃcola en l'exercici 2018 si les peticions que realitze el govern autonòmic estan convenientment justificades.
El diputat per Castelló, Artemi Rallo, ha manifestat que amb aquesta iniciativa parlamentà ria, âel que fa el Grup Socialista és instar al Govern d'Espanya a defensar de forma decidida els interessos del sector citrÃcola valencià â. Afegeix que âenguany la campanya citrÃcola ha presentat dificultats extraordinà ries i és necessari que el sector reba el suport del Govern i que aquest adopte les mesures necessà riesâ.
âEl que sol·licitem els socialistes és que s'impulsen a Europa accions que possibiliten la revisió dels acords amb tercers països i si escau l'activació de la clà usula de salvaguardaâ.
âSom conscients que cal fer més, és necessari estudiar l'impacte d'aquestes importacions en l'à mbit sanitari; és la raó per la qual sol·licitem més controls fitosanitaris, homologats a les exigències de la UEâ.
I âper descomptat, davant la gravetat de la situació, demanem l'aplicació d'ajudes que contribuïsquen a pal·liar la situació per la qual està travessant el sectorâ.