CASTELLÓN PROVINCIA | POLÍTICA

Els 135.000 pensionistes de Castelló ja han ingressat la paga doble revaloritzada al 3,8% de les pensions “gràcies al govern del PSOE”

ELPERIODIC.COM - 29/06/2024

La portaveu del PSPV provincial, Ruth Sanz, reivindica les mesures per a dignificar la vida de la ciutadania espanyola i recorda que el Partit Socialista va tirar endavant la reforma laboral i la pujada del SMI sense el suport del PP

Els 135.000 pensionistes de Castelló han ingressat aquesta setmana la seua pensió doble revaloritzada al 3,8% impulsada pel Govern de Pedro Sánchez. La portaveu del PSPV de Castelló, Ruth Sanz, ha reivindicat aquest increment “com la millor mostra que Espanya compta amb un govern de marcat ADN social i que sap reconéixer l'esforç dels qui han treballat durant tota la vida per a tindre una jubilació digna”.

Ruth Sanz ha recordat que els últims dos increments consecutius en les retribucions de les persones grans, la primera d'un 8,5% i l'actual de quasi un 4%, “és el major dels últims 25 anys” i ha subratllat que va ser el PSOE qui va desmantellar la normativa del PP “que retallava els ingressos als nostres majors” i va blindar per llei la revaloració del sistema de pensions d'acord amb l'IPC “perquè no perden poder adquisitiu”. “El PP va deixar una Espanya de joves sense futur, treballadors precaritzats i pensionistes pobres, un model d'Espanya que dia a dia anem desconstruint amb reformes de gran importància com la pujada de l’SMI, la nova reforma laboral i la revaloració de les pensions. I tot això ho hem aconseguit sense el suport del PP ni dels seus socis, que sistemàticament han votat en contra de totes les nostres propostes per a dignificar la vida de la gent”.

En el terreny de les xifres, els pensionistes de Castelló han ingressat de mitjana mensual des de gener 42,9 euros més, la qual cosa equival a 600 euros més a l'any. “Només el Partit Socialista defensa la gent gran i ho demostra promovent la pujada contínua de les pensions perquè mantinguen i fins i tot amplien el seu poder adquisitiu”, ha subratlla la diputada provincial.

Ruth Sanz ha destacat que, a banda de reforçar les pensions contributives, el Govern de Sánchez també ha pujat els complements a mínims, les pensions de viduïtat o la creació d'un nou mecanisme d'equitat intergeneracional per a garantir la sostenibilitat del sistema. “El PSOE està compromés amb la defensa dels pensionistes i continuarà treballant perquè tinguen una jubilació digna”.