PATERNA | MEDI AMBIENT

Més de 600 persones planten més de 14.000 bellotes en Les Moles

ELPERIODIC.COM - 17/11/2019

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles s'ha vist desbordada per la quantitat de persones que han assistit a la marxa reivindicativa per Les Moles

Fermín Poveda, portaveu de la Coordinadora: “Esta és la millor resposta a la multinacional britànica que pretén arrasar el paratge natural de Les Moles i destruir el teixit comercial de la comarca”

La Coordinadora per a la Protecció de Les Moles s'ha vist completament desbordada per l'assistència massiva a l'excursió pe les Moles que havia organitzat en el marc d'unes jornades de Ca Revolta sobre emergència climàtica. Els proteccionistes han plantat més de 14.000 bellotes de carrasca, roure valencià i coscolla, a més de llavors de margalló i llentiscle. La marxa que s'ha organitzat en col·laboració amb l'Aliança per l'Emergència Climàtica pretenia donar a conéixer el paratge natural a totes les persones de València i àrea metropolitana que fins ara no el coneixien.

Per a l'organització l'èxit de la convocatòria és un missatge clar a l'administració valenciana: “la ciutadania vol que es protegisca este pulmó verd de l'àrea metropolitana i rebutja que Intu destruïsca el comerç local, augmente l'atur i sature la CV35 amb més de 6 milions de cotxes més. Estem molt satisfets amb la campanya que hem realitzat perquè la resposta ha sigut massiva, tant en els vídeos que hem rebut com en la quantitat d'organitzacions de tota mena que han mostrat la seua solidaritat amb la causa de la protecció dels Moles”.

Per a l'organització, 30.000 tones de CO2 a l'any, més de 6 milions de cotxes més circulant per la CV35 (dades de la mateixa empresa), la destrucció del teixit comercial de la comarca i l'augment de l'atur que suposaria l'obertura del projecte de la transnacional estrangera, no hauria de despertar cap dubte en les administracions públiques. “El missatge de hui és molt clar: els ciutadans i ciutadanes de l'Horta volen que es recórrega la sentència del TSJCV i que les administracions valencianes esgoten tots els recursos legals per a expulsar de terres valencianes a aquesta empresa, amb seu en paradís fiscal, que no ens aportaria res més que desgràcies”.

També exhorten al Consell al fet que assumisca la iniciativa en el disseny del territori valencià basada en els principis de respecte al medi ambient i reducció de les emissions de CO2 que preveu la declaració d'Emergència Climàtica signada pel Consell l'estiu passat.

La marxa de la Coordinadora, que ha comptat amb la participació de l'historiador Paco Martínez, l'activista i defensor de les Moles, Vicent Navarro i el botànic Aurelio Peña, ha conclòs amb un menjar per a més de 200 persones en la Granja Júlia, centre que treballa amb joves en perill d'exclusió de la Coma i que col·labora activament en la defensa del paratge natural de les Moles.

MÉS FOTOS