Compromís per Paterna torna a demanar que banca i institucions milloren el tracte als majors
La formació recorda que existeixen dues mocions aprovades en aquest sentit al ple municipal de Paterna, presentades a instàncies de Compromís, una en 2016 i altra en 2021
Compromís per Paterna torna a demanar que, tant banca com institucions, milloren el tracte als majors. Argumenta la regidora de la formació, Carmen Gayá, que “a Paterna constatem aquest fet quan dues mocions sobre aquesta reivindicació presentades (i aprovades) al ple a instàncies de Compromís per Paterna, una en 2016 i altra en 2021, han quedat en el calaix de l’oblit. I mentrestant, els nostres majors continuen patint els estralls de la digitalització abusiva”.
Indiquen des de Compromís que “les practiques cada vegada més restrictives per part de les entitats bancàries pel que fa al tractament dels nostres majors, són cada vegada més insostenibles i estan generant molta confusió i dificultats operatives de la gent gran a l’hora de fer les gestions habituals amb els seus bancs. Les plataformes de Busjassot i Paterna de la COESPE (Coordinadora per la defensa del Sistema Públic de Pensions) s’han convertit en epicentre en la lluita contra aquestes pràctiques, i no sols limitadores sinó també abusives com el fet que els majors hagen de pagar comissions per traure efectiu en finestreta perquè no s’aclareixen amb els caixers”.
“Veïnes i veïns en aquests municipis estan alçant, per tant, la veu enfront dels abusos que pateixen per aquesta desmesurada digitalització i manca d’atenció personalitzada, horaris restringits per fer certes operacions i un munt de frustracions que pateixen per no poder manejar amb soltesa aquestes noves pràctiques deshumanitzades que, malauradament, han vingut per a quedar-se. A Compromís fa anys que reivindiquem al govern socialista que adopte les mesures necessàries i, com ja hem argumentat en moltes ocasions, no sols atribuint la responsabilitat a la gent gran i pretenent que es posen al dia, sinó sobretot exigint a les entitats bancàries que restauren les pràctiques personalitzades que són les que realment donaran solució a aquest greu problema i bonificant a aquelles que així ho complisquen”, afegeixen les mateixes fonts.
Manifesta Carmen Gayá que “no val sols que es destinen diners, per part de les institucions públiques, a formació digital per a la gent gran, perquè això és abocar tota la responsabilitat sobre els nostres majors i enfrontar-los a lluites i esforços, de vegades inassumibles depenent de l'edat de la persona i d’altres circumstàncies, per adaptar-se a la banca digital; cal sobretot, exigir a les entitats bancàries una tornada a la humanització que pose fi a aquesta discriminació, una atenció personalitzada que elimine els obstacles”.
“Exigim al consistori que desempolse allò que dues vegades hem aprovat al ple, i comence a articular mesures efectives perquè les persones grans puguen entrar amb tranquil·litat i seguretat, amb menys angoixa i més efectivitat, als seus bancs per a gestionar-se els seus dinerets i estalvis que tant els ha costat guardar”, declara per concloure la mateixa regidora.