Pares d'alumnes de Secundària, preocupats davant la pèrdua dels hàbits d'estudi
Les AMPES demanen que els alumnes valencians de Secundària tornen a les classes presencials al 100% davant la negativa situació
FAMPA-València ha tingut coneixement, mitjançant el contacte amb els seus AMPA, del malestar que està generant l'organització de les classes en l'Educació Secundària, Batxillerat i Formació Professional) amb la mínima presencialitat exigida per la Conselleria d'Educació.
Des de la federació han demanat a la Conselleria que reconsidere que les classes siguen al 100% presencials “donades les manques que s'estan detectant”, com per exemple la pèrdua d'hàbits d'estudi i d'una part important d'ensenyament del temari de totes les assignatures, a més del desequilibri educatiu que està generant entre l'alumnat.
“La presencialitat és l'única manera de garantir la igualtat d'oportunitats i ens preocupa molt que a les nostres filles i fill no li'ls garantisca el dret en una educació de qualitat”, explica Rubén Pacheco, president de FAMPA-València.
AMPAs com per exemple la de la IES la Sénia de Paiporta, Juan de Garay de València, l'IES de Navarrés, d'Enguera, de Tavernes Blanques i l'IES Lluís Vives de València al costat de FAMPA-València consideren que la no presencialitat o la semi presencialitat, com a forma d'organització dels IES, “està generant greuges comparatius entre instituts atés que no s'ha establit un marc genèric d'organització dels centres si no que cada centre ho ha fet d'una forma diferent”.
En aquest sentit, les famílies estan preocupades perquè saben que la impartició de continguts és diferent perquè no es pot donar mai un temari complet en classes semipresencials i que el nivell d'aprenentatge de l'alumnat és diferent d'un institut a un altre, el que genera un perjudici per a l'alumnat.
FAMPA-València reconeix la inversió realitzada per la Conselleria d'Educació en temps COVID però el preocupa la no presencialitat a les aules destacant que “la desigualtat serà notable més encara a segon de batxillerat on, a més, es preparen les proves de la EBAU”.
Tot això, expliquen en un comunicat, sumat a l'evidència de manca de suport tecnològic, el que fa que la bretxa digital continue sent present, i que la baixada de ràtio i els desdoblaments s'han produït sobretot a la pública i no a la concertada el que genera greuges comparatius.
AMPA IES La Senia de Paiporta
Una de les AMPA que s'ha posat en contacte amb FAMPA-València per a denunciar la situació és la de l'IES la Sénia de Paiporta. Els pares consideren que estan faltant tant recursos materials com humans en el seu centre i és per aquesta raó per la qual només s'ha donat cabuda a tindre classes semipresencials.
Consideren de màxima importància i rellevància que els cursos de 4t de l'ESO i 2n de batxiller siguen presencials, ja que és on l'alumnat ha de tindre les majors oportunitats per a afrontar el seu futur acadèmic. “Si els centres educatius obrin, ha de ser en igualtat de condicions per a tot l'alumnat, independentment que curs estudien, on visquen o estiguen matriculats”, subratlla Maria José Cortijo, presidenta de l'AMPA.