Podem pregunta en Corts pels dos successos de trasllat de pacients en ambulàncies
El grup parlamentari de Podem ha registrat en Les Corts una pregunta a la conselleria de Sanitat perquè aquest departament valore els dos successos registrats recentment en la provÃncia d'Alacant en el trasllat de pacients en transport sanitari urgent, tant el cas en el qual dos conductors que van donar positiu en el test de drogues i que "van perdre" a un ferit pel camà com pel de la pacient que va caure d'una ambulà ncia en marxa el passat mes d'abril, segons han publicat diversos mitjans de comunicació.
El portaveu de Sanitat, Daniel Geffner, ha preguntat «com valora i quines accions ha emprès la conselleria davant l'assistència rebuda per dos pacients traslladats en transport sanitari urgent en la provÃncia d'Alacant i que han motivat sengles denúncia en els jutjats».
Geffner ha recordat que «encara que els serveis del transport sanitari terrestre estiguen externalitzats, és competència de la conselleria vetlar per la qualitat i seguretat del trasllat de pacients que precisen assistència sanità ria urgent».
AixÃ,ha manifestat que «és necessari i convenient que la Conselleria buide dubtes i explique el succeït i emprenga les accions necessà ries per a prevenir successos com els referits».
Geffner ha indicat que en setembre de 2017 va formular preguntes a la conselleria sobre si existien protocols i guias d'actuació per al trasllat a centres sanitaris amb transport sanitari â Suport Vital Bà sic i SAMU- de pacients amb diferents malalties , incloent quadres d'agitació., i si la conselleria supervisava l'ocupació i compliment dels mateixos.
Aixà mateix, ha manifestat que «en les últimes setmanes hem conegut per la premsa dos episodis que han acabat en sengles denúncies en els jutjats per probables actuacions incorrectes en el transport sanitari urgent en la provÃncia d'Alacant» .
El diputat ha remarcat que aquestes notÃcies «generen inquietud en la població per la sensació de falta de control de certes actuacions sanità ries en situacions d'urgència i d'especial vulnerabilitat per a les persones».
Geffner ha indicat que «el transport sanitari urgent és una baula imprescindible en la cadena assistencial i és reconeguda la seua importà ncia vital en l'atenció a as emergències mèdiques» i ha afegit que «no s'ha de crear alarma social sobre la qualitat del transport sanitari urgent, que gaudeix de bon nivell en la nostra comunitat, però és necessari supervisar mitjançant indicadors de processos i resultats la qualitat i eficiència del sistema.. Ãs necessà ria una cultura de l'avaluació per a detectar à rees de millora».