¿Qué farien els més menuts de la casa si foren alcaldes?
Els xiquets i xiquetes del municipi demanen un museu d'història, una casa de Cultura, una hamburgueseria i més parcs com a espais “intergeneracionals”.Algunes de les seves reivindicacions les van sol·licitar a través d'un format molt original, una sopa de lletres, que l'alcalde, Miguel Ángel García, el regidor de la Infància, Jorge Pascual, i els assistents havien de resoldre.
El Consell de la Infància ha tancat el seu primer exercici traslladant les seues reivindicacions a l'alcalde, Miguel Ángel García, i al regidor de la Infància, Jorge Pascual. Els xicotets i xicotetes regidors van demostrar tindre les idees molt clares sobre el model de poble en el qual viuen i les seues necessitats. Demanen un Museu d'Història, una Casa de Cultura, una autoescola, una hamburgueseria, que els parcs siguen espais "intergeneracionals", que es creen àrees biosaludables per a les persones de més edat del municipi i que tota la població, i no només els xiquets i xiquetes, disfruten d'aquestes zones verdes d'oci i convivència. El Consell de la Infància està preocupat per millorar la qualitat de vida de tots i, sobretot, dels seus avis. Algunes de les seves reivindicacions les van sol·licitar a través d'un format molt original, una sopa de lletres, que l'alcalde, el regidor de la Infància i els assistents havien de resoldre.
El Consell de la Infància del Poble Nou de Benitatxell es va crear fa set mesos de la mà del regidor de la Infància, Jorge Pascual. Des d’aleshores i al llarg de totes les sessions, els xiquets i xiquetes han demostrat una actitud reivindicativa, positiva, treballadora i integradora. Este consell municipal, creat per a donar veu als més joves i defensar els drets de la infància (és un mandat de la Convenció de les Nacions Unides), té molt clar el model de poble que volen els xiquets i xiquetes. Aposten per la integració i per la vida saludable. Van demanar també que milloraren les instal·lacions esportives, que es construira un pavelló i que s'aprofitara millor el pati del col·legi públic Santa María Magdalena. Sol·licituds concretes van ser les de col·locar xarxes permanents en les porteries i cistelles i millorar els "skateparks", dotar-los de fonts i de cartells de bones pràctiques.
La infància del Poble Nou de Benitatxell també està preocupada pel Medi Ambient i el canvi climàtic. Sol·licita que s'actue contra la plaga de la procesionaria, ja que danya els pinars i les masses forestals.
Els xiquets i xiquetes van participar amb entusiasme en el tancament d'exercici del Consell de la Infància amb l'alcalde. Estan contents que se'ls done veu i s'escolten les seues inquietuds. L'alcalde també va destacar el "trellat" d'este sector de la població. Va considerar que totes les seues reivindicacions són assenyades i necessàries, i va emfatitzar que la proposta d'eliminar les bosses de procesionaria dels arbres del col·legi serà la primera de les mesures que es prendran des del consistori.
"Els xiquets i xiquetes del Poble Nou de Benitatxell són molt participatius i responsables i estan molt contents que per primera vegada se'ls escolte i que les seves inquietuds arriben a l'Ajuntament. Els més important és entrenar-los en participació ciutadana perquè desenvolupen competències socials i cíviques i en un futur puguen ser excel·lents polítics o ciutadans amb un gran esperit crític " va destacar Jorge Pascual.