Els escolars dels col·legis públics de Callosa d'en Sarrià celebren el Dia de l'Arbre
Els escolars dels col·legis públics Mirantbó i Bernat de Sarrià celebren entre hui i demà el Dia de l'Arbre en l'IES Rodolfo Llopis amb una plantació d'exemplars mediterranis. L'activitat està organitzada per l'Ajuntament de Callosa d'en Sarrià .
En aquestes dues jornades els principals protagonistes seran, tant els alumnes i alumnes d'Infantil i Primà ria que són els que duen a terme la plantació, com l'alumnat del Departament d'Agrà ria que realitzen una prà ctica d'educació ambiental i repoblacions en un context real amb ells.
Aquest matà han participat els primers grups d'escolars dels dos col·legis públics. En primer lloc, els alumnes i alumnes de Cicles han sigut els responsables, supervisats pels seus professors en tot moment, d'acompanyar-los, realitzar-los una activitat d'educació ambiental que ells mateixos han dissenyat i guiar-los cap a la zona on s'ha procedit a realitzar una prà ctica de plantació.
S'han plantat espècies mediterrà nies adaptades a les condicions climà tiques locals com són l'arboç (Arbutus unedo), l'alzina (Quercus ilex), el romer (Rosmarinus officinalis), i la lavanda (Lavándula latifolia).
L'objectiu de l'activitat és conscienciar a l'alumnat d'Infantil i Primà ria de la necessitat de crear i mantindre formacions vegetals estables amb el mitjà . Simultà niament es millorarà la qualitat i resiliència de la vegetació de l'Itinerari Botà nic Didà ctic creat en aquesta parcel·la el curs passat.
Mestres i alumnes d'Infantil i Primà ria han sigut rebuts per l'alumnat de FPB Agrojardineria i Composicions Florals i que els han acompanyats en l'institut i han sigut els encarregats de guiar-los, tant a les zones on se'ls ha realitzat la xarrada d'Educació Ambiental, com a la zona de plantació.
L'alumnat del CFGS en Gestió Forestal i Conservació del Medi natural, realitzen aixà un exercici formatiu amb ells, emmarcat en el mòdul de Tècniques d'Educació Ambiental, en el qual demostren les seues capacitats i habilitats com a educadors ambientals. En aquesta acció interactuen amb el jove alumnat visitant amb l'objectiu que prenguen consciència de la importà ncia i l'enorme quantitat de beneficis que obté la ciutadania dels arbres i masses boscoses (captura de CO2, emissió d'O2, recà rrega d'aqüÃfers, retenció de sòls, laminació d'avingudes, refugi de fauna, ...) i la metodologia de plantació d'un arbre.