Benitatxell signa un conveni amb el Col·lectiu Mirades per a rescatar la història local i comarcal amb el documental ‘Venim de lluny’
El llargmetratge farà un breu recorregut al llarg de la llunyana història de la Marina Alta passant per les diferents cultures i civilitzacions que han deixat la seua petjada
El Poble Nou de Benitatxell va ser l’últim poble de la Marina Alta en fundar-se. La carta de poblament data del 1698, fa només 323 anys. Però la seua història ve de molt abans ê·es remunta a l’Edat Mitjana, amb les alqueries musulmanesê·, i posar-la a l’abast de tota la població és una de les aspiracions de l’Ajuntament.
D’esta manera, el consistori ha signat un conveni de col·laboració amb el Col·lectiu Mirades per a la producció del documental ‘Venim de lluny’, amb el qual col·laborarà amb una aportació de 4.000 euros. En la signatura han estat presents l’alcalde, Miguel Ángel García, el regidor de Cultura i Patrimoni, Víctor Bisquert, els impulsors del documental, Josete Gayà i Pau Soler, i el tècnic de Cultura, Quico Llobell.
A la Marina Alta som indígenes, fenicis, grecs, ibers, romans, germànics, africans, castellans, catalans, mallorquins i valencians. ‘Venim de lluny’ farà un breu recorregut al llarg de la llunyana història comarcal passant per les diferents cultures i civilitzacions que han deixat la seua petjada en el que som avui. Perquè és important saber d’on venim per a saber cap a on anem.
A banda de la creació d’un documental amb una òptica més comarcal, el Col·lectiu Mirades també produirà un curt d’uns 5 minuts sobre la història concreta del Poble Nou de Benitatxell, i està previst fer una preestrena en el municipi. A més, també es lliuraran 20 exemplars de DVD del documental a l’ajuntament.