Els alumnes de l'Institut de Benilloba presenten els seus projectes d'investigació i innovació educativa "Junts, Imparables"
Els alumnes de l'IES "Pare Arques" de Benilloba han presentat els seus treballs d'investigació i innovació educativa emmarcats en el projecte "Junts, Imparables" que el centre educatiu desenvolupa al llarg de tres anys i que participa del projecte europeu "Sea Change".
Els projectes es desenvolupen en grups integrats per alumnes de diferents cursos i tutorejats per quatre professors per a cadascun d'ells. Aquest és el segon any del programa que se centra en les "possibles solucions a l'excés de residus plàstics que trobem a l'oceà". A través dels projectes col·laboratius engegats a l'Institut de Benilloba, els estudiants aprenen la manera en què es generen els residus, d'on provenen, com es gestionen i com és que acaben –entre altres llocs- als nostres oceans i les seues conseqüències. Els treballs han de centrar-se a trobar solucions per a un dels problemes més greus que ha d'afrontar el planeta, els residus que generem.
Els treballs que han presentat aquest dimarts els alumnes proposaven: "La moda i el plàstic", en què han treballat un vestit fet a base de plàstics; "Els plàstics a l'oceà", en què els alumnes han reproduït de forma interactiva una illa de plàstic al mig de l'oceà i "El reciclatge a Benilloba, pel present i pel futur del medi ambient", i que consisteix a una representació de les tres "R", reduir, reciclar i reutilitzar, a través d'un lapbook.
Entrevista amb l'alcaldessa
El grup que ha desenvolupat el projecte sobre el reciclatge a Benilloba es va desplaçar dilluns passat a l'Ajuntament per entrevistar l'alcaldessa del municipi, Ana Delia Gisbert, a propòsit de com actua el consistori en el camp del reciclatge i per conéixer la seua opinió al respecte. Gisbert ha assegurat que "no sols és un plaer atendre als alumnes de l'institut, sinó que ho és especialment quan el projecte que desenvolupen busca conscienciar sobre la importància de conservar el planeta i se centra en Benilloba, de manera que aprenen com funciona el reciclatge des de la porta de sa casa".