Paiporta presenta la nova plaça de l’Església en l’inici de la Setmana de la Salut
Urbanisme convertirà uns 4.500 metres quadrats a ús compartit entre vianants i vehicles per tal d’afavorir la mobilitat sostenible i convertir la plaça en un lloc d’esplai i convivència
El projecte per a la nova configuració de la plaça de l’Esglèsia de Sant Jordi de Paiporta es presentarà el pròxim dilluns, amb motiu de l’estrena de la Setmana de la salut, precisament, en la jornada dedicada a la relació entre la promoció de la salut i l’urbanisme, que començarà a les 17.30 hores a la mateixa plaça.
En la conversió, que començarà pròximament amb un pressupost base de licitació d’1.002.570,51 euros i suposarà la pacificació del trànsit d’uns 4.500 metres quadrats, es millorarà un emplaçament que presenta nombrosos obstacles i dificultats per a la mobilitat a peu en un espai compartit entre vianants i vehicles, amb preponderància de la mobilitat a peu.
Serà una plaça més accessible, amb més vegetació i més espai per a la convivència intergeneracional i majors facilitats per a transitar-la per a persones de totes les edats.
La plaça de l’Esglèsia de Sant Jordi de Paiporta és un lloc central de la localitat on es troba, a més del temple, el Centre cultural, amb accés a la Biblioteca pública Maria Moliner Ruiz i el Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA).
També és un lloc central en els moments de celebració de les festes populars de Sant Roc i altres celebracions, cas de les Falles, ja que acull l’ofrena de flors.
És, a més, una via principal d’accés a l’estació de Metrovalència i, per tant, la transiten cada dia a peu milers de paiportines i paiportins, que també accedeixen als nombrosos negocis que s’hi ubiquen, a més d’un supermercat.
La conversió de la plaça a ús compartit encaixa en la filosofia de la primera jornada de la Setmana de la salut, que explorarà la relació entre l’urbanisme i la promoció de la salut. L’arquitecte municipal, Sergio Cebrián, serà l’encarregat de presentar la reforma al públic assistent.
L’esdeveniment global es perllongarà dia a dia i fins al 31 de març baix el lema ‘La salut en totes les polítiques municipals’.
En la segona jornada, el dimarts 28, a la plaça Cervantes acollirà la jornada dedicada al medi ambient i la salut, amb la presentació de l’exposició de Vicenta Casañ ‘Paisatges del futur’, el taller ‘Cycling with clean air’ per a analitzar la qualitat de l’aire i mesurar la contaminació, altre taller infantil titulat ‘Miss R i els quatre magnífics del reciclatge’ i la posterior posada en comú dels resultats del taller de qualitat ambiental.
Per al dia 29 es reserva la vesprada de l’estil de vida actiu i l’oci saludable, enfocat a la població jove, mentre que el 30, a la plaça Major, serà el torn de la ‘Qualitat de vida i la salut’, amb nombroses exhibicions, activitats i tallers per a persones adultes i majors.
La setmana es tancarà el divendres 31, a la plaça Xúquer, amb la vesprada dedicada a ‘Dona i salut’, de nou amb tallers i xarrades per a analitzar les especificitats de gènere en la relació entre les polítiques municipals d’igualtat i la promoció de la salut.