L’alumnat del taller d’atenció sociosanitària de Paiporta realitza les pràctiques informant a la ciutadania
Es tracta d’una fase més de la formació, que atorga titulació oficial per a un sector amb molta demanda al mercat laboral, i tindrà lloc al llarg dels pròxims mesos al Mercat municipal
L’alumnat del taller d’atenció sociosanitària que realitza el Centre de Formació Ocupacional de Paiporta es troba en el període de pràctiques. Aquestes pràctiques es materialitzaran al llarg dels pròxims mesos amb l’establiment de punts d’informació per a la ciutadania sobre l’atenció a domicili a persones majors i en situació de dependència, que tenen lloc al mercat municipal.
El taller d’atenció sociosanitària és una iniciativa de la Regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç per a millorar la taxa d’ocupabilitat de les persones en situació d’atur de la localitat. És una formació amb alta demanda, ja que les possibilitats de trobar treball en finalitzar-la són elevades. Amb aquestes pràctiques, l’alumnat consolida l’aprenentatge obtingut al llarg dels últims mesos.
Per a la regidora d’Economia, Ocupació i Comerç de Paiporta, Olga Sandrós, «és fonamental donar ferramentes, capacitats i titulacions a les persones aturades per a que troben treball el més aviat possible, especialment, a les dones i en sectors altament feminitzats, ja que tots els estudis indiquen que són les dones les que han patit les conseqüències econòmiques més greus de la pandèmia».
El paper de la Regidoria d’Economia, ha continuat Sandrós, «ha de ser el de facilitar la capacitació de les persones aturades del poble per a que tinguen una oportunitat laboral, i s’està demostrant que les polítiques desenvolupades els últims anys pel govern d’esquerres funciona, ja que l’índex d’atur a Paiporta ha tornat a nivells prepandèmia, i la tendència és que encara millore més en els pròxims mesos».
En les sessions informatives dels divendres al mercat, l’alumnat del taller informa sobre tècniques de suport físic i psicològic a persones majors i dependents en el domicili, que inclouen tècniques per a ajudar a persones amb mobilitat reduïda, ús d’elements de suport, com cadires de rodes, entre d’altres, i tot tipus de coneixements que serveixen per a ajudar a aquelles persones que necessiten cures d’altres en el el seu dia a dia.