PAIPORTA | EDUCACIÓ

Més de 1.000 escolars participen en els tallers del Museu de la Rajoleria de Paiporta en 2021

ELPERIODIC.COM - 08/02/2022

A més de proposar noves fórmules enfront del seu tancament temporal per la Covid, com els tallers en línia, el Museu de la Rajoleria ha aconseguit finalitzar l’any recuperant la normalitat de la seua activitat

El Museu de la Rajoleria de Paiporta ha tancat 2021 superant els mesos més difícils de pandèmia i recuperat la normalitat dels seus tallers per a escolars, amb més de 1.000 visites, així com la seua activitat cultural.

Per a la regidora de Cultura, Esther Torrijos, “és una gran notícia comprovar que el Museu ha tancat l’any novament ple de vida i de propostes culturals, expositives i didàctiques per a tots els públics. A més, hem de felicitar igualment al seu personal per la seua imaginació i inventiva, buscant i trobant noves fórmules per continuar amb la seua activitat durant els pitjors mesos de pandèmia”.

Amb el tancament de les seues portes els primers mesos d’any per l’agreujament de la pandèmia, el Museu va buscar noves fórmules i es va reinventar a través de propostes culturals en línia per al públic infantil.

Eixe ha estat el cas dels diferents tallers virtual, com ara un d’argila per a aprendre a fer plats ceràmics, programat amb motiu del Dia Internacional dels Museus; els tallers de màscares, de còmics o de pintura cubista, així com diferents escape rooms. Totes aquestes activitats estan disponibles i es poden tornar a practicar a través del web d’activitats del Museu.

Quant als tallers presencials, aquest espai cultural ha acollit dins de les seues sales diferents propostes vinculades a les exposicions programades. Així doncs, menuts i menudes s’han convertit en artistes per un dia, amb el taller de l’exposició que celebrava els deu anys de l’IES Andreu Alfaro; s’han convertit en il·lustradors i il·lustradores, amb la proposta vinculada a la retrospectiva de l’humorista gràfic HARCA o han aprés a fer mòbils en ceràmica amb motius nadalencs com a motiu decoratiu per a les festes.

A més, a aquesta oferta formativa se sumava l’activitat ‘Ja es Nadal’, una jornada  als jardins del Museu repleta d’activitats i propostes lúdiques i didàctiques que ha inclòs tallers d’enquadernació, de ceràmica, de jocs populars, d’essències i d’animals encunyats.

Un altre apartat on el Museu ha superat dades anteriors ha sigut en l’edició i publicació dels seus llibres i catàlegs, amb un total de cinc publicacions d’entre els quals destaquen el llibre ‘#Joemquedeacasa’, recopilació de les imatges compartides a Instagram per la ciutadania de Paiporta al llarg dels primers mesos de quarantena; el llibre que repassa les diferents sèries de fotografies compartides a través dels panells expositius ‘d’Imatges en el record’,  o el fullet recortable per a l'alumnat paiportí dels 100 anys de Fumeral del Museu.

Finalment, el Museu ha aprofitat l’augment de les interaccions digitals com a resultat de la Covid per a incrementar la seua presència en línia a través de les seues xarxes socials, compartint vídeos, imatges i curiositats sobre la seua activitat.  

MÉS FOTOS