ORPESA | TURISME

Orpesa Oculta ‘revela’ els secrets de dos enclavaments del municipi: el campanar i la Casa Gran

ELPERIODIC.COM - 12/05/2021

Amb aquest nou cicle cultural, que es desenvoluparà durant el pròxim cap de setmana, es pretén posar en valor el patrimoni històric del municipi

El municipi d'Orpesa calfa motors i es prepara per a estrenar la primera edició del cicle cultural Orpesa Oculta, una activitat amb la qual l'Ajuntament obrirà al públic edificis emblemàtics que normalment romanen tancats al visitant. Es tracta d'unes jornades de portes obertes que se celebraran dissabte que ve i diumenge i que tindran com a protagonistes dues ‘joies’ de la localitat, com són el campanar i la Casa Gran.

Així ho ha avançat el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero, qui s'ha mostrat “molt satisfet” amb el naixement d'aquesta nova iniciativa “amb la qual volem donar a conéixer a veïns i visitants els tresors que amaga Orpesa i, al mateix temps, posar en valor el valuosíssim patrimoni històric i cultural amb el qual compta la nostra localitat”.

Tots aquells interessats a submergir-se en la història d'aquest municipi costaner poden realitzar les seues inscripcions en el museu d'Oropesa (a través del telèfon 964 310 100 extensió 1621) per a poder participar en les visites guiades que es realitzaran durant tot el cap de setmana.

En el cas de la Casa Gran, els visitants tindran l'oportunitat de descobrir els secrets que amaga aquest edifici que va ser construït per la família Cervelló en el segle XVIII com una casa de postes. Va ser en 1811 quan es va destruir durant la invasió de la Guerra de la Independència i es va reconstruir en el segle XIX per part de la família Rivera Forner, convertint l'immoble en habitatge habitual.

Així mateix, els veïns podran realitzar la pujada al campanar, situat en la plaça de l'Església de la localitat, en ple barri antic. Es tracta d'una edificació que va ser construïda en 1932 per qui fora l'alcalde en aqueix moment: Adolfo Segarra Llorens, i en ella es conserven algunes de les campanes originals, així com el rellotge.