Cultura segrestada
La joventut alacantina hem tingut un dia del llibre diferent de l'habitual, un dia del llibre una miqueta reivindicatiu. Un en el qual en comptes de gaudir de parades de llibres amb escriptores i escriptors, empaperem les biblioteques amb frases mal escrites per a exigir el cessament del Sr. Manresa, regidor de cultura de l'Ajuntament d'Alacant, el mateix que basa la seua labor a tancar biblioteques (i no obrir sales d'estudi).
La ciutat d'Alacant té més de 300.000 habitants, és el segon municipi més poblat de tota la Comunitat Valenciana i l'onzé del país. No obstant això, tenim una xarxa de biblioteques summament pobra, una xarxa incapaç de fer front a la demanda de la població, dificultant així l'accés a la cultura, que és un dret humà.
L'Ajuntament d'Alacant elimina la cultura. Les elits volen al poble submís, volen cervells en cubetes. I quan es tanca una biblioteca pública no afecta a l'entorn de les elits, ni de molt. El tancament d'una biblioteca suposa dificultar l'accés a la cultura i el dret a l'educació a un important sector de la població alacantina, que per limitacions econòmiques depén de les biblioteques com a únic recurs per a llegir, per a entendre, per a autointruir-se.
El fet que a una ciutat com la nostra hi haja nou biblioteques per a més de quaranta barris és, com a poc, indignant i vergonyós. La desídia i la deixadesa del bipartit (Partit Popular + Ciutadans) ha fet que els veïns s'autoorganitzen per a crear les seues pròpies biblioteques veïnals. Organitzacions com les del barri de Carolines Baixes, que han creat jornades d'intercanvi de llibres als carrers del seu barri perquè tothom puga tindre accés a la cultura.
Alacant necessita una millora immediata en la seua xarxa de biblioteques per a garantir l'accés a la cultura de totes les ciutadanes i ciutadans, de totes les edats i de totes les classes. A aquest equip de govern li falta escoltar la població que no cobra més de dos mil euros al mes, li falta diàleg i li falta empatia. Que Miguel Hernández no alce el cap.