elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Per Víctor Mansanet, alcalde de Simat de la Valldigna
La Palestra - RSS

Alcaldes per la pau: Una oportunitat per a la pau

    Els dies 6 i 9 d'agost de 1945, dos bombes atòmiques esclataren a les ciutats d'Hiroshima i Nagasaki, destruint milers de vides. Hui, setanta anys més tard, milers de persones pateixen encara els devastadors efectes de la radiació i un incommensurable dolor emocional.

    Per evitar la repetició d'una tragèdia com aquesta, les ciutats d'Hiroshima i Nagasaki no han deixat de parlar al món sobre la crueltat inhumana de les armes nuclears i han fet crides continuades per abolir les armes nuclears.

    El 24 de juny de 1982, en la 2a Sessió Especial sobre Desarmament que es va desenvolupar a la seu de Nacions Unides a Nova York, l'alcalde d'Hiroshima en aquells moments, Takeshi Araki, va proposar un programa per promoure la solidaritat entre ciutats per a l'abolició de les armes nuclears.

    Aquesta proposta va posar a disposició de les ciutats una manera de sobrepassar les fronteres dels estats i treballar conjuntament per un món sense armes nuclears. Els alcaldes d'Hiroshima i Nagasaki han demanat a tots els alcaldes del món que donen suport a aquest programa.

    Des de 2016, Simat de la Valldigna forma part d'una organització no governamental de l'ONU: la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau (Mayors for peace), la qual condemna les armes nuclears i els atacs terroristes i fa una “crida als governs i a la societat civil per treballar conjuntament per un món segur, pacífic i sense violència”, declara Víctor Mansanet, alcalde de Simat.

    Els propòsits dels alcaldes per la pau són, segons Mansanet, “contribuir a aconseguir una pau duradora a nivell mundial, despertant la preocupació entre la ciutadania del món per la total abolició de les armes nuclears”, així com “esmerçar tots els esforços possibles per resoldre problemes vitals de la raça humana com la fam i la pobresa, la situació dels refugiats, els abusos dels drets humans i la degradació de l'entorn”.

    Alcaldes per la Pau el formen ciutats de tot el món, entre les quals es troba Simat de la Valldigna, que han expressat formalment el seu suport al programa que l'alcalde Takeshi Araki va anunciar el 1982.

    Al març de 1990, la Conferència d'alcaldes membres d'aquesta iniciativa es va registrar a Nacions Unides, i el 1991 se li va atorgar un estatus consultiu especial en el Consell Econòmic i Social de l'ONU.

    Elperiodic.com ofereix aquest espai perquè els columnistes puguen exercir eficaçment el seu dret a la llibertat d'expressió. En ell es publicaran articles, opinions o crítiques dels quals són responsables els mateixos autors en tant dirigeixen la seua pròpia línia editorial. Des d'Elperiodic.com no podem garantir la veracitat de la informació proporcionada pels autors i no ens fem responsables de les possibles conseqüències derivades de la seua publicació, sent exclusivament responsabilitat dels propis columnistes.
    Pujar