CULTURA I ESPECTACLES

Onze produccions amb participació valenciana estaran presents en el Festival de Cine de Màlaga

ELPERIODIC.COM - 26/05/2021

Huit de les pel·lícules compten amb les ajudes a la producció que convoca la Conselleria de Cultura de la Generalitat a través de l'IVC

Es presenten cinc llargmetratges de ficció, dos documentals, dos curtmetratges d'animació, un de ficció i un documental

L'audiovisual valencià estarà present en la 24a edició del Festival de Cine de Màlaga, que se celebra del 4 al 13 de juny, amb onze produccions que podran veure's en diverses seccions del festival. Dels set llargmetratges de ficció que es presenten, cinc són de ficció i dos documentals. En l'apartat del curtmetratge, han sigut seleccionats un de ficció, dos d'animació i un documental.

Tres dels llargmetratges de ficció, els dos llargmetratges documentals, els dos curtmetratges d'animació i el curt de ficció compten amb les ajudes a la producció que convoca la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, a través de l'Institut Valencià de Cultura.

El festival malagueny s'inaugura amb la comèdia musical 'El cover', debut darrere de les càmeres de l'actor Secun de la Rosa. Es tracta d'una coproducció en què participa la productora valenciana Nadie es perfecto. Amb rodatges a Benidorm, aquesta comèdia juvenil està protagonitzada per Álex Monner, Marina Salas, Carolina Yuste, Lander Otaola, María Hervás, Susi Sánchez, Juan Diego i Carmen Machi.

En la secció oficial de llargmetratges a concurs figura 'Las consecuencias', un drama psicològic comptat en clau de 'thriller' i dirigit per l'hispanovenezolana resident a València Claudia Pinto. Protagonitzada per Juana Acosta i Alfredo Castro, aquesta coproducció internacional, amb la participació de la productora valenciana Sin Rodeos Films, compta amb ajudes a la producció de l'IVC.
També en secció oficial i amb ajudes de l'IVC figura 'El sustituto', dirigida per Oscar Aibar i protagonitzada per Ricardo Gómez, Vicky Luengo i Pere Ponce. En aquest policíac ambientat en els anys huitanta sobre antics criminals nazis participa la productora valenciana Voramar Films. La pel·lícula va ser rodada a Dénia i altres localitats valencianes.

Dins de la secció oficial fora de concurs s'estrena 'Sevillanas en Brooklyn', dirigida pel valencià Vicente Villanueva i protagonitzada per Carolina Yuste i Sergio Momo. Es tracta d'una comèdia d'intriga sobre les relacions d'una jove sevillana amb un estudiant afroamericà.

En la secció ZonaZine, dedicada al cine d'autor, competeix 'Lucas', dirigida per Alex Montoya i protagonitzada per Jorge Motos i Jorge Cabrera. Aquest 'thriller' dramàtic sobre la relació entre un jove de quinze anys i un pedòfil està coproduït per la valenciana Raw Pictures. El segon llargmetratge de Montoya compta amb les ajudes a la producció de l'IVC.

En la secció 'Sesiones especiales' de llargmetratges documentals fora de concurs es presenta 'Un blues para Teherán', dirigit pel periodista radiofònic Javier Tolentino i produït per la valenciana Quatre Films i Eddie Saeta. El debut de Tolentino darrere de les càmeres amb aquest documental sobre la música a Iran compta amb les ajudes de l'IVC.

En aquesta mateixa secció i també amb ajudes de l'IVC es presenta 'La Flota de Indias', d'Antonio Pérez Molero, un documental històric sobre les rutes de navegació després del descobriment d'Amèrica que compta amb la participació de l'empresa valenciana d'efectes especials Virtual Art.

Dins de la secció oficial de curtmetratges de ficció es presenta 'Mindanao', dirigida per Borja Soler, sobre l'alcaldessa d'una ciutat valenciana que passa les seues últimes hores en llibertat rodejada del seu seguici. Protagonitzat per Carmen Machi i Paulina García, el curt és una producció de Caballo Films i Filmeu i compta amb ajudes a la producció de l'IVC.

Dins de la secció oficial Animazine de curtmetratges d'animació figura 'Proceso de selección', dirigida per Carla Pereira i produïda per Tv On Producciones. També es presenta 'Rutina: La prohibición', dirigida per Sam Orti i produïda per Hampa Studio i Conflictivos Productions. Les dues pel·lícules compten amb ajudes a la producció de l'Institut Valencià de Cultura i formen part del catàleg Curts Comunitat Valenciana de promoció del curt valencià.

Dins de la secció 'Afirmando los derechos de las mujeres' es presenta el curt documental sobre els feminicidis a Mèxic 'Las flores que arrancas', dirigit per la valenciana Claudia Estrada. Amb el projecte 'Salen las lobas', que desenvolupa actualment com a òpera prima, Estrada va ser seleccionada en el Programa Atenea de Dona i Cinema i en el VLC Pitch Fórum, en què va ser premiada com a millor 'pitch' i va aconseguir la menció Talent Jove. Ambdues activitats estaven organitzades per l'Institut Valencià de Cultura.