La VIII Mostra de Cinema de Medi Ambient d'Ontinyent abordarà enguany el canvi climàtic, el reciclatge i la migració de les aus
La “MOCMAO” tindrà secció oberta al públic en general i altra adreçada a estudiantat amb la participació d’alumnat de 3er d’infantil fins a cicles formatius
Ontinyent acull des d’esta setmana la seua VIII Mostra de Cinema de Medi Ambient d'Ontinyent (MOCMAO), que un any més oferirà activitats tant per a públic en general (“MOCMAO Oberta”) com de manera específica per a l'estudiantat ontinyentí de primària, secundària i cicles formatius (“MOCMAO Educa”), i que tractarà qüestions com el canvi climàtic, el reciclatge i la migració de les aus.
La mostrà està organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent i la Colla ecologista l’arrel que ha comptat amb l’aprovació del Consell de medi Ambient i la col.laboració del Cine Club Utiye i Caixa Ontinyent. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “és una proposta amb la què volem seguir conscienciant en un moment necessari i recomanable. Agraïm a l’Arrel el seguir endavant amb la proposta, i als centres educatius la bona resposta a iniciatives com aquesta, amb les que volem treballar pel futur de les noves generacions”.
Des de la Colla l’Arrel, la seua vicepresidenta, Vero Piqueras, apuntava que en l’edició d’enguany “anem a tractar qüestions com el canvi climàtic, la conciència sobre el reciclatge i la migració de les aus”. La Mocmao és una iniciativa amb la que es vol apropar el cinema mediambiental als centres educatius, i entre els objectius generals estan crear major sensibilitat sobre problemes connexos vinculats al medi ambient; fomentar la comprensió bàsica del mateix; crear impulsos actius en la seua protecció, conservació i millora; augmentar la capacitat d’avaluació de les mesures i programes ambientals; i fomentar el sentit de responsabilitat sobre estes qüestions, així com promoure la participació i implicació.
Des del Cine Club Utiye, el seu President, Joan Enric Valiente, exposava que des d’esta entitat “venim col·laborant amb la Mocmao i buscant pel·lícules adaptades a cada franja d’edat. Enguany comptem amb 7 títols, alguns més adreçats a l’edat infantil, i altres de temàtica més adulta, fent-se projeccions principalment al Centre Cultural Caixa Ontinyent i a les sales del Centre Comercial El Teler”.
Entre les pel·lícules que es projectaran estan el curtmetratge d’animació “Generació Verda” (al Centre Cultural Caixa Ontinyent i la Sala Gomis, per a alumnat de 2on i 3er d’infantil); el llargmetratge d’animació “Migración, un viaje patas arriba” (al Centre Cultural Caixa Ontinyent, per a alumnes d e3er i 4t de primària); el film documental “Ganado o Desierto” (al Centre Cultural Caixa Ontinyent, per a cicles formatius d’Agroforestal i batxillerat Humanístic i Social).
El programa de la VIII MOCMAO també inclou al Centre Comercial El Teler les projeccions en versió original subtitulada al català de “Lunaca, un iac a l’escola” ambientada en Buthan; de la pel·lícula “Canvi” inspirada en el llibre “I ara jo que faig” d’Andreu Escrivà; del documental “Los últimos pastores”; i del film japonés “El mal no existe” subtitolat al castellà. A més a més es comptarà amb la participació del Doctor en Ciències Biològiques Fernando Valladares, professor d’investigació del CSIC, qui intervindrà dilluns 16 de desembre a les 12:00 a la Sala Gomis i a les 18:30 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent; i es faran una sèrie de tallers per a l’alumnat participant vinculats a les projeccions de les diferents pel·lícules.