ONTINYENT | URBANISME I INFRAESTRUCTURES

El servei de préstec de bicis elèctriques d’Ontinyent ja té reglament

ELPERIODIC.COM - 13/05/2020

Sayo Gandia destaca que amb aquest servei que es preveu posar en marxa a finals d’any amb 50 vehicles “l’orografia urbana ja no serà excusa per no agafar la bici”

El servei de préstec de bicis elèctriques d’Ontinyent en el que ve treballant la regidoria de Medi Ambient ja té reglament. El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent abordarà aquest dijous l’ordenança reguladora del funcionament del nou servei públic local de préstec de bicicletes elèctriques, que es preveu que entre en funcionament a finals d’any amb 50 d’estos vehicles. El servei, que es preveu que es pose en marxa després a finals d'any, contempla també la recollida i manteniment de les bicicletes.

La regidora de l’àrea, Sayo Gandia, destacava que amb aquest sistema de préstec de bicicletes elèctriques per als desplaçaments urbans “l’orografia de la ciutat ja no seran una excusa per no agafar la bici, ni tampoc el no comptar amb capacitat d’adquirir una, perquè el cost de l’accés a aquest servei serà simbòlic. La bicicleta és un mitjà que dota d'absoluta autonomia a la població per a desplaçar-se per la ciutat, ajuda a reduir el trànsit de vehicles a motor i l’emissió de contaminants, i el seu ús aporta nombrosos beneficis per a la salut de les persones, tant directa com indirectament”, destacava.

Entre els aspectes que es regulen reglament que es porta a ple està l’establiment d’una càrrega mínima obligatòria de 15 euros amb una durada màxima de 12 mesos, o bé una càrrega mínima de 5 euros amb una durada màxima de 30 dies. Els usuaris generals accediran gratuïtament als primers 30 minuts de cada ús, mentre que els puntuals pagaran 50 cèntims per eixa primera mitja hora. A partir d’ahí, en tots els casos el cost serà de 50 cèntims per cada tram de 30 minuts, o fracció. El temps màxim de cada prèstec serà de 3 hores i no hi haurà límits màxim d’usos diaris per cada persona usuària. Les bicicletes s’estacionaran en qualsevol dels punts d’aparcament que determinarà l’Ajuntament.

Sayo Gandia recordava que el servei de préstec de bicicletes elèctriques se suma a altres accions municipals de foment de la bicicleta com a mitjà de transport, com ara la recent instal·lació de 23 aparcabicis repartits per tots els barris de la ciutat, les reduccions de velocitat del trànsit viari, la creació de carrils bici o les ajudes municipals a la compra de bicicletes i kits de conversió de bicis en elèctriques, que tindrà una nova convocatòria al mes de juny. La regidora destacava que amb accions com aquestes o l’impuls al bus urbà gratuït, l’Ajuntament d’Ontinyent fa una aposta ferma per una mobilitat més sostenible “que necessita de la implicació de la ciutadania, que és finalment qui amb les seues accions determinarà com va a ser el futur de les properes generacions”,  concloïa.