El servei d’atenció a la dependència d’Ontinyent atén ja a més de 4.000 ontinyentins
La regidora Paula Soler situa aquest servei com "essencial" per garantir la qualitat de vida de les persones que necessiten unes atencions especials
El servei d’atenció a la dependència d’Ontinyent actualment atén a un total de 4.113 ontinyentins i ontinyentines, el que suposa ja un 11% de la seua població total. Un servei que en paraules de la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, és "essencial i de vital importància perquè els i les majors del nostre poble i que tenen unes necessitats especial tinguen qualitat de vida en aquesta etapa".
Així, la regidora recordava que el servei d’atenció a la dependència ha vist incrementat als darrers anys el número de persones ateses perquè "l’esperança de vida augmenta. Una situació que no es exclusiva d’Ontinyent, ja que la Taxa de Dependència a tota la Comunitat Valenciana és ja del 54%". Al detall, en 2021 el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent atenia 3587 persones, una xifra que en 2022 augmentava fins als 3908. Això suposa un increment del 14% en dos anys i del 5% en el que portem de 2023.
Tot i aquest increment de persones ateses, des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’estan ja realitzant informes socials previs i una valoració de les persones que han sol·licitat aquesta ajuda durant aquest 2023, el que ha sigut possible en paraules de Paula Soler "gràcies al Pla de Xoc que vam posar en marxa. Cal recordar que abans que es posara el Pla de Xoc la llista d’espera per a una valoració era de 14 mesos i ara mateixa, tot i l’increment d’atencions, es situa en 6 mesos".
Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha incrementat el personal de 2 a 4 treballadors i s’ha format al personal de Serveis Socials com a valoradors "per agilitzar les valoracions de grau que es presenten a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives perquè aquesta puga determinar el tipus d’atenció o ajuda que correspon a cada cas. Estem treballant de manera incansable perquè les ajudes a estes persones arriben el més prompte possible".
El servei d’atenció a la dependència inclou serveis com promoció de l’autonomia, ajuda a domicili, teleassistència avançada, centre de dia o atenció residencial; però també prestacions econòmiques vinculades als serveis nomenats anteriorment i finalment prestacions econòmiques per assistència personal i cuidador no professional.