La representació de la “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones a Ontinyent
Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
La representació de la “Dansa Macabra” reunia en la vesprada-nit d’aquest dimecres centenars d’espectadors i espectadores als carrers d’Ontinyent. Es tracta d’una iniciativa plantejada per ampliar les activitats de la Setmana Santa ontinyentina, amb l’impuls de l’Ajuntament i la participació d'entitats i associacionsa locals. L’escenificació tenia lloc entre la Plaça de la Concepció, on es presentaven els personatges i el sentit de l’obra, per reproduïr-se els balls al llarg dels carrers Gomis i Maians, davant un nombrós públic per tot el recorregut.
Amb la direcció musical de Quique Orquin, en la representació apareixien més de 80 persones, entre actrius del grup Pantomima Teatre, membres de la Confraria "La Soledat", ballarins i ballarines, músics de la Societat Unió Artística Musical, i coristes dels grups Nou Orfeó i Ària d'Ontinyent. A més a més es comptava amb la novetat de la representació d'una auca elaborada per a l'ocasió per l'associació La Nostra Terra.
El regidor de Cultura, Àlex Borrell, agraïa la bona acollida a la que ha estat la segona edició de la iniciativa, “més atractiva si cap que l’any passat en comptar amb la incorporació de prop de 30 músics i coralistes més, i amb l’auca elaborada amb molta cura per La Nostra Terra. Des de l’Ajuntament agraïm el treball de totes les persones i entitats que estan contribuïnt a fer crèixer una cita cultural que volem seguir consolidant cada Dimecres Sant en Setmana Santa com un nou atractiu cultural de la ciutat”, remarcava.
La "Dansa Macabra" compta amb una composició musical articulada en 3 parts, una que representa la vida, altra que suposa un intercanvi entre la vida i la mort i una tercera sobre les lamentacions per l'arribada de la mort. En l'escenificació s'ha recuperat a 8 personatges del segle XVII vinculats a Ontinyent: Alexandre VI, Marianna d'Austria, en Lluis Albuixech, Mare Catalina Tejera, Fray Vicente Nancosa, un llaurador/ora i un xiquet/a, acompanyats per 8 ballarins que representen la mort.