Ontinyent torna a baixar el deute en 2020 i acumula una reducció del 70% en l'última dècada
Passar dels 20,4 milions fins als 6'2 permet que el pagament d’interessos bancaris haja passat dels 869.000 als 109.000 euros
El deute bancari de l'Ajuntament d’Ontinyent es va tornar a reduir en 2020, tot i la pandèmia. L'endeutament va passar en un any de 8’6 a 6’2 milions, acumulant així una rebaixa del 70% en l’última dècada, en passar dels 20’4 milions en 2011 als referits 6’2 milions de 2020. Segons ha exposat Natàlia Enguix, regidora d'Hisenda, aquesta evolució tan positiva ha comportat una rebaixa notable en el pagament d'interessos, ja que si en 2010 s'havia de pagar als bancs 869.700, el passat any la càrrega financera li va costar a l'ajuntament 109.000, segons les dades facilitades per la regidora.
Natàlia Enguix destacava que estes xifres “mostren clarament que la gestió econòmica en estos anys esta sent rigorosa i efectiva, i més si tenim en compte que s’han invertit molt milions en fer millores ben visibles a la ciutat, amb fons propis i també amb ajudes aconseguides d’altres administracions. Una gestió que ens permet comptar amb maniobrabilitat en moments crítics com els que vivim amb la Covid-19 per seguir mobilitzant l’economia”, manifestava.
Cal recordar que l’Ajuntament d'Ontinyent aprovava amb el suport unànime de tots els grups polítics un pressupost de 42’1 milions d'euros per a 2021, una xifra un 20% superior a la del pressupost anterior, amb una inversió de 14 milions d’euros que poder executar-se requerirà d’una operació financera a llarg termini per 3’5 milions d’euros. Aquesta operació s’executa amb unes condicions favorables per al consistori que permeten que la previsió en el pagament d’interessos bancaris no augmente, sinó que fins i tot baixe fins als 105.000 euros.
Natàlia Enguix destacava "que tot i la situació que hem viscut i estem vivint amb la pandèmia el Govern d'Ontinyent aconseguisca continuar quadrant el cercle de la bona gestió econòmica, tancant els exercicis amb superàvit, promovent la activitat econòmica, ajudant a qui més ho necessita i tot sense pujar els impostos”, concloïa.