elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent serà un municipi "cardioprotegit"

Ontinyent serà un municipi "cardioprotegit"

    Ontinyent va a ser un municipi "cardioprotegit" en comptar amb fins a 7 desfibril·ladors automàtics en espais públics repartits per tota la ciutat. Es tracta d'una actuació que dona resposta a la demanda ciutadana més votada en el procés "Ontinyent Participa 2017", amb un total de 2520 vots, i que era presentada pel regidor de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, i la regidora de Sanitat, Matilde Francés.

    En total s'han adquirit 6 desfibril·ladors que s'ubicaran a l'Ajuntament; el Teatre Echegaray; la Sala Gomis; el Centre Integral de Majors de Sant Rafel; el Centre Cívic del Llombo i els camps de futbol de la Purísima, i que s'afegiran al ja existent al Poliesportiu. Matilde Francés explicava que els desfibril·ladors adquirits "són automàtics, i analitzen el cor dels pacients per decidir si es deu desfibril·lar o no. Són equips molt segurs per a la víctima, el reanimador i l'entorn, i no permeten desfibril·lar si el pacient no ho necessita".

    La regidora assenyalava que estos equips "permeten reduir la potencial mortalitat associada a una parada cardíaca, permetent actuar als primers minuts, que són claus per augmentar les probabilitats de supervivència i reduir les conseqüències". El primer pas, assenyalava, serà col·locar els desfibril·ladors als espais de gran afluència de públic, realitzant-se accions formatives sobre el seu ús als treballadors municipals i la població interessada, tot i que els propis desfibril·ladors van equipats amb dispositius de veu que donen les instruccions necessàries per actuar pas a pas en cas d'emergència.

    Joan Sanchis exposava que el cost d'estos equips és de 10.614 euros, de la partida de 500.000 que es va destinar enguany a aquest procés participatiu, i que serviran també per realitzar les actuacions de millora al Riu Clariano (que estan en fase de redacció de projecte) i la construcció de la nova coberta del col·legi Bonavista. El regidor explicava que "tot i que la partida és de 500.000 euros la despesa pot variar, com va passar l'any anterior, al qual vam pressupostar 425.000 euros i finalment vam aprovar gastar 580.000 en l'adequació de la zona verda de l'Orútjol, els semàfors per a invidents i els diferents aparcaments provisionals creats a tot el casc urbà, això sense comptar els treballs selvícoles a Sant Esteve que finalment va assumir la Diputació de València", recordava.

    Pujar