Ontinyent retransmetrà per primera volta el medieval Cant de la Sibil·la a les xarxes socials
El Cant comptarà amb una tercera sibil·la i tindrà una durada més extensa incorporant més cobles i cants
El "Cant de la Sibil·la" d'Ontinyent, tradicional cant religiós medieval que versa entorn del judici final, serà pogut visualitzat enguany per primera volta en directe, a través de les xarxes socials. L'Ajuntament d'Ontinyent emetrà a través del seu facebook una retransmissió produïda pel Periòdic d'Ontinyent, que també difondrà l'emissió al seu canal, amb prop de 16.000 seguidors. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, que assistia ahir a la presentació de l'edició d'enguany del cant i el seu cartell junt al dissenyador del mateix i representants del grup Menestrils i la Colla de Campaners, destacava que "poder veure en directe la Sibil·la d'Ontinyent des de qualsevol dispositiu mòbil connectat a internet és un fet sense precedents, i quasi una necessitat tenint en compte que als últims tres anys l'aforament s'ha hagut de limitar davant els problemes derivats de la massificació de l'acte", recordava.
La retransmissió durarà 2 hores, de 20:00 a 22:00, incloent l'acte íntegre, una prèvia i unes valoracions posteriors, comptarà amb 4 càmeres i serà enregistrada en qualitat HD. Borrell afegia que "fer un enregistrament d'alta qualitat ens permetrà a més a més comptar amb material adequat per potenciar el reconeixement de l'acte i difondre el seu atractiu cultural", assentalava.
En la presentació que tenia lloc ahir en la Casa de Cultura, es donaven més detalls al voltant de l'edició d'enguany d'aquest esdeveniment organitzat pel grup de música antiga Menestrils, el Grup de Danses i la Colla de Campaners, amb el suport de la parròquia de Santa Maria i el patrocini de l'Ajuntament. Tal com s'explicava en l'acte, la representació inclourà altra important novetat com serà una durada més extensa, passant de 45 minuts a una hora, ja que la incorporació d'una tercera Sibil·la (Laura Valls s'afegeix a Consol Rico i Cecília Blanquer) permetrà incloure més cobles. A més a més s'afegirà un nou cant final, el "Dies Irae" que farà referència a la mort. La interpretació en l'Esglèsia de Santa Maria començarà a partir de les 20:30 hores del 22 de desembre, data en la que ve realitzant-se des de la seua recuperació en l'any 2000.
El "Cant de la Sibil·la" s'acompanyarà una volta més de la "Dansa de la Mort" a càrrec del Grup de Danses d'Ontinyent.
Totes dues representacions, juntament amb les interpretacions de "les Campanes de la Sibil·la" i la "Marxa Processional", conformen un espectacle medieval amb el que també col·laboren del Nou Orfeó, l'Agrupació Coral Llorens Barber d'Aielo de Malferit, l'Agrupació Musical d'Ontinyent i el grup "El Regall", sent en total prop de 80 les persones que participaran a l'espectacle.