Ontinyent rebrà 806.000 euros amb el 'Pla Resisteix' de la Generalitat Valenciana en suport als sectors més afectats
Compromís per Ontinyent ha valorat positivament aquesta ajuda, "que demostra novament el compromís constant de la Generalitat Valenciana amb els sectors econòmics més afectats per aquesta pandèmia"
El grup municipal Compromís per Ontinyent ha celebrat l'anunci fet per la Generalitat Valenciana, relatiu a la concessió de 806.540 euros del 'Pla Resisteix' a Ontinyent. Les ajudes emmarcades en aquest Pla estan encaminades a pal·liar les conseqüències de la pandèmia sobre els sectors productius més afectats, com l'hostaleria, els allotjaments, l'oci i entreteniment o les activitats esportives, entre altres. El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han valorat positivament l'import anunciat per a Ontinyent, i han incidit en la importància d'activar aquestes ajudes amb la major celeritat possible per respondre urgentment al nou impacte sobre diversos sectors econòmics, derivat de les mesures necessàries per la tercera onada de la COVID-19.
Les ajudes del 'Pla Resisteix' impulsades pel Govern Valencià, en el qual Compromís gestiona la Conselleria d'Economia, seran gestionades pels municipis, i s'han de dirigir directament a microempreses i autònoms. Del total de l'ajuda a cada municipi, la Generalitat Valenciana aporta el 62,5%, els municipis que accepten les ajudes es comprometen a aportar un 15%, i el 22,5 % restant és aportat, si és el cas, per la Diputació Provincial. Els municipis hauran de presentar una resolució de l'òrgan competent, acceptant l'ajuda i comprometent-se a aportar la part corresponent establida.
El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha apuntat que "la situació actual de la pandèmia, marcada per una gran complexitat social, un desbordament sanitari i grans dificultats econòmiques, necessita actuacions urgents, encaminades a protegir per damunt de tot la salut i la vida, però també sostindre l'economia per no deixar sense ingressos a milers de persones. Per això, el 'Pla Resisteix' suposa una bona notícia de cara a ajudar a totes aquelles microempreses i els seus treballadors i treballadores, així com persones autònomes, dels diferents sectors que han patit un nou impacte amb les restriccions necessàries per la tercera onada de la pandèmia".
Calabuig ha assenyalat que "aquestes ajudes naixen de l'esperit de sumar esforços entre la Generalitat Valenciana, les Diputacions i els municipis. Des de Compromís per Ontinyent esperem que l'Ajuntament d'Ontinyent també participe de les ajudes, aportant el 15%, i per això instem al govern municipal a confirmar el seu posicionament en aquest sentit. Cal que totes les administracions, des de les superiors fins a l'àmbit municipal, apostem per unes polítiques que rescaten a les persones, que donen resposta a les necessitats de la nostra societat".
El portaveu de Compromís per Ontinyent també ha subratllat que "a aquestes alçades de la pandèmia, no som partidaris dels discursos triomfalistes. Totes i tots sabem que el funcionament de l'Administració implica uns terminis, i que les ajudes que s'aproven tarden un temps a arribar. Però, així i tot, és important saber qui aposta fort per tractar de protegir les persones i empreses valencianes. El Govern d'Espanya hauria de prendre bona nota i actuar, ja que té molts més recursos, o transferir-los a la Generalitat Valenciana per poder desplegar programes més potents encara".
Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha exposat que "les crisis no han de ser sinònim de retallades, sinó tot el contrari. Sempre hem de seguir treballant per arribar més lluny, però ens alegrem de poder observar unes actituds i polítiques expansives, d'inversió per protegir a les persones, des de les nostres Administracions. Compromís sempre hem defensat aquesta posició, i creiem que el nostre paper en aquest sentit ha sigut útil. La crisi de 2008 i els qui la van gestionar ens van deixar un panorama completament oposat, amb fortes retallades, reducció de drets laborals i pèrdua de l'Estat del Benestar. No podem tornar a eixes polítiques i abandonar a la ciutadania".
Alberola ha conclòs incidint que "la tercera onada de la COVID-19 està registrant xifres de rècord, més greus en molts casos que a l'inici de la pandèmia. Per això ha sigut i és necessari adoptar mesures que intenten frenar uns contagis descontrolats i una pressió hospitalària insostenible. Però juntament amb això, totes les persones i famílies que viuen dels sectors més afectats per aquestes mesures de contenció del virus, com l'hostaleria i restauració, els allotjaments, l'oci i entreteniment, les activitats esportives, les arts escèniques, entre altres, han de comptar amb tot el suport i atenció de les Administracions".