Ontinyent participa en Itàlia a la 2ª reunió tècnica del projecte internacional “Digitourism” sobre turisme intel·ligent
El projecte, coordinat per la regidoria de Turisme d’Ontinyent, compta amb la participació d’entitats d’Espanya, Itàlia i Croàcia i està subvencionat per Eramus+
L’Ajuntament d’Ontinyent, com a entitat coordinadora del projecte “Digitourism”, ha participat en la segona reunió tècnica del projecte, que tenia lloc en Novara (Itàlia) el 18 i 19 d’octubre. El projecte, coordinat per la regidoria de Turisme d’Ontinyent, està subvencionat pel programa Erasmus+ dins de l’acció clau “Cooperació a xicoteta escala” i en el qual intervenen el Consorzio Scuola Comunità Impresa (agència de formació regional de la província italiana de Novara); la Tourist Authority del municipi de Koprivnica (Croàcia) i el Consorci de La Ribera (integrat per les Mancomunitats de Municipis valencians de les comarques de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa).
En la reunió tècnica s’informava dels resultats de la 1ª fase del projecte: recerca i anàlisi de la capacitat turística en les xicotetes i mitjanes ciutats. Des de març de 2022 fins a octubre de 2023 s’ha treballat en la recopilació i comparació de casos d’èxit en tota Europa relacionats amb la capacitació dels agents implicats en l’àmbit turístic, planificació turística i digitalització. Esta recerca contribuïx a crear un compendi didàctic que servisca als tècnics municipals, formadors i emprenedors del sector del turisme, per a planificar un desenvolupament turístic sostenible, integrador i digital.
En base a l’estudi de casos d’èxit, s’han organitzat reunions (anomenades Focus Groups) en els agents del sector turístic per a debatre les barreres existents i possibilitats de dirigir el sector turístic cap a la revolució tecnològica. Un dels resultats més destacables ha sigut les respostes d’una enquesta massiva que s’ha realitzat als 3 països que participen en el projecte, per a conéixer com veuen els professionals d’este sector el panorama actual, quins recursos utilitzen per a inspirar les activitats docents i quines prioritats haurien de tindre les administracions públiques en matèria turística.
A partir del mes de novembre comença el disseny de tallers pràctics per a debatre els resultats d’esta primera fase, on es comptarà amb els i les professionals del sector que han participat en els focus groups i culminarà amb una trobada internacional per a poder exposar els diferents punts de vista i criteris que s’han utilitzat per a la planificació turística local de les ciutats participants.