Ontinyent organitza una jornada per presentar a l'empresariat els avantatges del nou Clúster Tèxtil Sanitari
L’acte de presentació tindrà lloc aquest dimecres a la seu d’ATEVAL on es comptarà amb la presència de l’Alcalde d’Ontinyent i el President d’ATEVAL
Ontinyent organitza aquest dimecres una jornada per presentar a l’empresariat els avantatges del nou Clúster Sanitari del Tèxtil i Afins. Es tracta d’una jornada impulsada per l’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, que tindrà lloc des de les 9:00 hores en la seu d’esta entitat. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que participarà a l’acte junt al President d’ATEVAL, Pepe Serna, explicava que "aquest clúster té com objectiu no dependre de tercers països i crear noves línies de producció per a la nostra indústria i així nous llocs de treball. La pandèmia de la Covid-19 ha ficat en evidència la necessitat de comptar amb determinats sectors estratègics", manifestava.
Així, a l’acte de presentació que tindrà lloc a la seu d’ATEVAL s’explicaran les accions contemplades en el conveni, al qual l’Ajuntament destinarà 300.000 euros els pròxims dos anys. Així mateix, també s’informarà de les les ajudes que en breu publicarà l'Ajuntament per a costos d'anàlisi i certificacions de caràcter tècnic necessaris per al desenvolupament dels productes sanitaris i d'EPIS.
Cal recordar que el passat 6 de juliol, Jorge Rodríguez i el president d’ATEVAL, epe Serna, signaven formalment el conveni per a la posada en marxa del Clúster. Serna posava aquest conveni com a exemple per a altres administracions, en ser “una de les poques experiències a nivell municipal d’una política activa per la promoció econòmica i amb una implicació absoluta per part de l’Ajuntament. Cal tornar al teixit productiu valencià la seua rellevància, i en eixa aposta l’ajuda de qualsevol administració és important”, manifestava.
El Clúster, baix la marca Tèxtil Ontinyent, ofereix diferents productes tèxtils sanitaris com mascaretes i EPI (Equips de Protecció Individual) certificats per al seu ús professional i quotidià en la ‘nova normalitat’ en la qual ens trobem actualment, i que requereix d’una major protecció de les persones davant el contagi de la COVID-19.
Així mateix, el Clúster reforça el producte de proximitat, un valor afegit per al respecte mediambiental i que també repercuteix positivament en l’economia local d’Ontinyent. Rodríguez remarcava que "si alguna cosa ens ha ensenyat aquesta pandèmia és que no podem tornar a comprar a la Xina tèxtils sanitaris que poden fabricar les nostres empreses. És un contrasentit gastar milions d'euros en màscares o bates a la Xina i que la nostra indústria estiga parada", manifestava Rodríguez.
Amb la presentació d’aquest Clúster a l’empresariat conclourà un treball entre l’alcaldia i l’àrea industrial d’Ontinyent que es va encetar a finals de març, i que públicament es va anunciar el passat 13 d’abril. Des de la declaració de l’Estat d’Alarma, l’Ajuntament d’Ontinyent va treballar en l’atenció de l’emergència sanitària, però també en impulsar mesures per frenar la crisi econòmica que esdevindria la pandèmia. En aquest sentit, Rodríguez recordava que "aquest Clúster té com a objectiu la creació de nous llocs de treball i el manteniment de molts ja existents. Comprar a la Xina inicialment ens pot pareix barat, però realment ens ix més car perquè tenim que pagar subsidis i indemnitzacions a les empreses que estan sense activitat mentre comprem fora. El Clúster Tèxtil Sanitari és una aposta pel futur de les nostres empreses", remarcava.