Ontinyent ofereix a la població sorda un servei de mediació amb els serveis públics
L’ajuntament renova la prestació del servei que ve oferint mitjançant la Fundació Fesord CV i que inclou la figura d’un intèrpret amb llengua de signes
L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat procedit a la renovació fins a final d’any de la prestació del servei d’atenció a les persones sordes de la ciutat. Es tracta d’un servei de mediació social i interpretació a la llèngua de signes que es ve oferint des de 2021, pel qual les persones sordes de la ciutat poden demanar mediació en activitats per a gestions diverses de la seua vida diària, principalment davant d’institucions, per tal de poder comptar amb el suport d’una persona intèrpret de la llèngua de signes.
La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que “volem donar suport al dia a dia d’estes persones i que tinguen un accés més fàcil i efectiu a molts serveis públics on tenen dificultats per comunicar-se”. Així, les persones sordes poden solicitat suport per a fer tràmits davant l’Ajuntament i altres administracions, l’oficina Prop o la Sanitat Pública, entre d’altres. El servei ve prestant-se a través de la Fundació Fesord Comunitat Valenciana, qui oferirà fins al 17 de desembre de 2024 el servei amb periodicitat quinzenal al Centre Cívic de Sant Rafel, en horari de 10:00 a 13:00 hores, excepte el mes d’agost.
Soler destacava que “és una qüestió de drets, i de l’obligació que tenen els poders públics de remoure obstacles i facilitar la vida a la ciutadania. Al Govern d’Ontinyent ho tenim molt present i per això actuem per fer possible el compliment d’estos drets de forma efectiva”. Cal recordar que la col·laboració entre l’Ajuntament i Fesord-CV per potenciar la inclusió del col·lectiu de les persones sordes també ha contemplat a l’últim any altres accions, com la traducció a llengua de signes del Ple Institucional del 9 d’Octubre o una col·laboració educativa amb el Col·legi Santa Maria. S’estima que a Espanya un 2’3% de la població total presenta alguna discapacitat auditiva.