elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent obri una nova edició de l'Escola de Pares i Mares

Ontinyent obri una nova edició de l'Escola de Pares i Mares

    Ontinyent obri aquest mes d'octubre una nova edició de l'Escola de Pares i Mares, que començarà amb una xerrada sobre com entendre les emocions dels xiquets i xiquetes amb trastorn de l'espectre autista. Es tracta d'una programació organitzada per la regidoria d'Educació amb la col·laboració de la regidoria d'Igualtat i Dona, la Fundació Universitària Campus Ontinyent, el CEIP Vicente Gironés Mora i l'Associació InclouTEA, al marc d'una iniciativa que pretén formar als pares per fer més fàcil la relació amb els fills, i orientar-los en les tècniques o eines més adequades per a cada problema o situació.

    El cicle que s'obri ara era presentat hui pel regidor coordinador d'Educació, Óscar Borrell, acompanyat de la regidora de Dona e Igualtat, Paula Garcia; de la directora del CEIP Vicente Gironés Mora, Mª Jesús Gomar; i del representant de InclouTEA, José Antonio Martínez. Borrell animava especialment a famílies, alumnat, professorat i públic en general a acudir a les 4 xerrades que s'han organitzat per a aquest primer trimestre, atenent peticions de diversos col·lectius educatius, i que a més de l'autisme abordaran qüestions relacionades amb la diversitat sexual, els jocs o la paternitat intel·ligent. Borrell destacava que "els temes responen a la demanda que ens havien transmès les associacions d'AMPES i les entitats que col·laboren en la programació, a les que agraïm la seua participació activa i interès en una programació accessible i enriquidora tant per al públic en general com per a les famílies, professorat i alumnat de Magisteri del nostre Campus Universitari", explicava.

    Paula Garcia, incidia en lo necessari de treballar de manera transversal aquestos temes i crear un punt d'encontre i de debat entre els diferents agents socioeducatius, com ho es ara l'Escola de Pares i Mares.

    La primera xerrada tindrà lloc el 23 d'octubre a les 19:00 hores en l'Aula Magna del Campus d'Ontinyent, i baix el títol "Entendre les emocions dels xiquets i xiquetes amb trastorn de l'espectre autista" comptarà amb la intervenció de la psicòloga clínica i doctora en psicologia Ana Garcia Blanco, investigadora en l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe, i autora sobre nombrosos treballs en revistes internacionals sobre el paper de les emocions en la malaltia mental. En aquesta xerrada, que s'emmarca dintre de la Setmana de Benvinguda del Campus Universitari d'Ontinyent, es tractarà d'aportar orientacions pràctiques a familiars i professorat, per a poder entendre i ajudar als xiquets i xiquetes que pateixen aquesta malaltia.

    La següent xerrada serà el 25 d'octubre a les 19:00 hores a la Sala Gomis, i durà per títol "Diversia. Taller sobre diversitat sexual, familiar i de gènere" a càrrec del grup d'Educació del Col·lectiu Lambda, sobre un pla elaborat per aquesta entitat per formar alumnat en diversitat sexual, familiar i identitat de gènere i fer front a l'assetjament a l'alumnat LGTB (lesbianes, gais, trans, bisexuals). El projecte va dirigit a tots els agents que intervenen en el procés educatiu: alumnat, famílies, professorat i societat en general.

    Ja en novembre, el dia 29, tindrà lloc a les 19:00 hores a la Sala Gomis la xerrada infància i educació" a càrrec d'Andrés Payá, professor i director del Departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació en l'UV, membre fundador de l'Observatori del Joc Infantil (OJI) i autor de nombroses publicacions sobre el joc i el joguet. En ells es parlarà de temes relacionats amb l'activitat lúdica, el joc i el joguet no sexista, així com l'educació de la infància i les polítiques municipals de promoció del joc. Aquesta xerrada s'emmarca dintre de les activitats organitzades al voltant del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

    Finalment, la xerrada prevista per desembre serà la titulada "Paternitat intel·ligent: claus i ferramentes per educar hui", a càrrec de: Óscar González. Professor d'Educació Primària, fundador "Aliança Educativa", director de l'Escola de Pares amb Talent i l'Escola de Pares 3.0 i col·laborador del projecte "Gestionant fills" i el programa "A viure que són dos dies" de la Cadena Ser. A la seua intervenció abordarà qüestions com l'equilibri perquè els fills i filles cresquen amb autoestima i alhora siguen respectuosos i responsables, com educar amb fermesa i amor al mateix temps o donar les claus necessàries per a educar amb consciència.

    Des de el CEIP Vicente Gironés i des de InclouTEA, MªJesús Gomar i José Antonio Martínez, tenien paraules d'agraïment per al consistori per la seua predisposició i sensibilitat amb aquestos temes que poden millorar notablement la qualitat de vida del xiquets, xiquetes i les seues famílies.

     

    Pujar