Ontinyent duplica la demanda d’ajudes municipals al lloguer jove i atendrà el 100% de les sol·licituds
Les persones beneficiàries de la convocatòria rebran subvencions de fins a 100 euros mensuals i 1.200 anuals per part de l’Ajuntament
La IV convocatòria d’ajudes municipals d’Ontinyent al lloguer jove ha duplicat les sol·licituds rebudes respecte de l’any passat, passant de 8 a 17. El regidor de Joventut, Àlex Borrell, destacava “la bona acollida a esta convocatòria, a la que vam avançar que de ser necessari ampliariem el crèdit per donar cobertura al 100% de la demanda, cosa que finalment farem si no es produeix cap renúncia, ja que la bona gestió econòmica d’aquest govern ens permet disposar de liquidesa per poder fer-ho arribat el cas”.
Borrell explicava que estes ajudes per a l’accés al lloguer per a joves de la ciutat, a l’igual que els últims anys, suposen l’aportació de fins a 100 euros mensuals i 1200 euros anuals a les persones beneficiàries, “per tal d’ajudar al jovent davant la problemàtica d’accedir al lloguer, tot i que no tenim la competència en vivenda”. Per a accedir s’ha d’acomplir alguns requisits bàsics, que inclouen ser major d’edat i menor de trenta-cinc anys, amb empadronament a Ontinyent, i presentar la signatura d’un contracte d’arrendament respecte d'un immoble situat a la ciutat que, a més, supose la vivenda habitual.
Esta línia es va posar en marxa en 2021, dotant-se inicialment una partida de 6.000 euros de la que es van beneficiar 6 persones. En 2022 quasi es triplicava el pressupost, que va passar a 15.000, dels quals es van utilitzar 14.400, sent 15 les persones beneficiàries, de les que una va renunciar amb posterioritat. En 2023 s’augmentava la partida fins als 18.000 euros, però només es van consumir 6.300, el 35%, beneficiant-se 8 joves, 2 dels quals posteriorment van renunciar per la incompatibilitat amb altres ajudes al lloguer.
Així, enguany s’ha aconseguit la major xifra de peticions des de la posada en marxa del programa, les ajudes del qual són compatibles amb les d’altres administracions, cosa que no passa a la inversa. Àlex Borrell explicava en aquest sentit que “si bé per part de l’Ajuntament no hi ha cap inconvenient en què estes ajudes siguen compatibles amb qualsevol altra semblant que oferisquen altres administracions, les ajudes que atorga la Generalitat, que és qui té la competència autonòmica en matèria de vivenda, són molt superiors en import. En fer-les incompatibles amb les dels ajuntaments, moltes persones opten per no demanar les nostres, però en qualsevol cas nosaltres anem a seguir estant al costat dels i les joves davant la problemàtica de l’accés a la vivenda, perquè sóm conscients que fer polítiques de joventut és molt més que organitzar activitats d’oci”.