Ontinyent decreta dos dies de dol per la mort del fill adoptiu Lluís Espí
Jorge Rodríguez destaca com a “referent moral i étic” a qui va ser rector durant 47 anys i fundador de la Parròquia del barri de Sant Rafel
La Casa de la Cultura d’Ontinyent acollirà la capella ardent des d’esta vesprada
L’Ajuntament d’Ontinyent ha decretat dos dies de dol oficial per la mort del sacerdot Lluís Espí Albert, fill adoptiu de la ciutat, esdevinguda en la matinada d’aquest dimecres a la localitat d’Agullent als 89 anys d’edat.
L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha lamentat la pèrdua “d’un defensor dels drets i una clara veu en la proclamació de l’Evangeli. Hui el món perd a una persona bona; Ontinyent, a un referent moral i ètic i jo, a un bon amic”, manifestava a les xarxes socials només s’ha conegut la mort del fundador de l’emblemàtica parròquia de Sant Rafel d’Ontinyent.
Nascut a Agullent el 23 d’agost de 1932, va ser ordenat sacerdot a València en 1958. A més, de la seua formació al seminari, va cursar estudis de professor d’EGB. En 1959 va ser anomenat coadjutor de la parròquia “El Salvador” de Sagunt, i en 1963 consiliari de la JOC i HOAC de les comarques d’Alcoi, Ontinyent i Xàtiva, adscrit a la Parròquia de Santa María d’Ontinyent. Va ser professor de religió de batxillerat a Ontinyent durant 23 anys, i des de febrer de 1965 va exercir de rector de la parròquia del barri de Sant Rafel, on va oficiar durant 47 anys.
La seua tasca social i educativa al barri el van fer mereixedor de la distinció de fill adoptiu de la ciutat el 25 de juny de 1998, sent també objecte d’altre homenatge de la ciutat, quan al plenari municipal del 28 de juny de 2012 la corporació va aprovar de manera unànime posar el seu nom a una plaça del barri de Sant Rafel, plaça que es va inaugurar en abril de 2013.
En aquell acte, Jorge Rodríguez, definia Espí com “un lluitador imprescindible” i “un dels més grans ontinyentins en la història del poble”. L’alcalde destacava la lluita d’Espí “per la pau, contra la injustícia, per la fraternitat i contra l’odi”, i tot “des de la coherència de la seua postura evangèlica” i defensant els drets humans, “els més bàsics com el menjar o la sanitat, però també altres com el dret de reunió o la llibertat d’expressió”, especialment durat la dictadura franquista.
L’alcalde ha decretat dos dies de dol oficial a la ciutat, durant els quals les banderes onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà oberta a la Casa de Cultura de 17 a 22 hores de hui dimecres i de 8 a 14 hores demà dijous. El soterrament tindrà lloc demà a partir de les 17:00 hores a la parròquia d’Agullent, presidida pel Cardenal i Arquebisbe de València Antonio Cañizares.