Ontinyent i Bocairent acullen dos cursos de microcredencials universitàries oberts a públic en general
Els cursos sobre “La indústria tèxtil valenciana” i “Els murs medievals d'Ontinyent i Bocairent” permeten accedir a certificacions oficials a nivell europeu
Ontinyent i Bocairent acolliran en la segona quinzena d’octubre dos cursos de microcredencials universitàries oberts a públic en general. Impulsades por la Comissió Europea, les Microcredencials posades en marxa per la Fundació General de la Universitat de València són experiències d’aprenentatge de caràcter breu, que permeten accedir a certificions vàlides a nivell europeu. Estan dirigides a sectors de població que, comptant o no amb titulació universitària, vullguen millorar els seus coneixements, destreses i competències.
En concret, els cursos, subvencionats per la Diputació de València i que compten amb el suport dels ajuntaments d’estes dues localitats, seran sobre “La indústria tèxtil valenciana” i “Els murs medievals d'Ontinyent i Bocairent”, desenvolupant-se en els dos casos tant al Campus de la UV a Ontinyent com a la Sala Joan de Joanes de Bocairent. El regidor d’Educació de l'Ajuntament d'Ontinyent, Ferran Gandia, explicava que el sistema de microcredencials “suposa una oferta més a l’ample espectre de possibilitats formatives amb que compta el Campus d’Ontinyent amb accions presencials obertes a ciutadania en general, que permeten accedir a certificacions oficials que pot reforçar l’empleabilitat de les persones participants en sectors productius amb implantació en la zona”.
El curs sobre Indústria Tèxtil serà entre els dies 22 d’octubre i 4 de desembre, amb 60 hores repartides en 20 sessions i 40 places. Els objectius específics inclouen una revisitació de l’origen i evolució del patrimoni tèxtil de la Vall d'Albaida i posada en valor la seua singularitat en la història de la indústria tèxtil valenciana; acostar-se a la materialitat artística del tèxtil valencià a través del diagnòstic artístic aplicat a peces d'origen local (museus d’Ontinyent i Bocairent); definir o actualitzar protocols de conservació preventiva d'aquestes obres d'art; dissenyar dinàmiques participatives comunitàries entorn de patrimoni com a motor de desenvolupament; i establir les bases d’una formació contínua al territori de la comarca enfocada a la valorització dels seus llegats culturals i patrimonials.
Pel que fa al curs sobre els Murs Medievals, tindrà lloc entre els dies 28 d’octubre i 18 de desembre també en 60 hores repartides en aquest cas en 15 sessions i comptant amb 40 places. En aquest cas els objectius específics inclouen una revisitació de l’origen i evolució del patrimoni arquitectònic d’origen islàmic de Bocairent i Ontinyent; capacitar l’alumnat en l’estudi d’aquests paraments històrics, i en la identificació de l’estat de conservació d'aquests paraments històrics per desenvolupar propostes bàsiques enfocades a la seua conservació preventiva; facilitar els coneixements i eines metodològiques necessàries per a elaborar un catàleg visual actualitzat; sensibilitzar la població local sobre el paper que té la conservació preventiva i la difusió d'elements patrimonials; i establir les bases d'una formació contínua a la comarca enfocada a la valorització dels seus llegats culturals i patrimonials. La informació i es pot ampliar a la web https://cursos.fundacio.es/ on també es poden fer les inscripcions als cursos.