elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les obres de la Glorieta trauen a la llum un històric mur de pedra de la primera meitat del SXIX

Les obres de la Glorieta trauen a la llum un històric mur de pedra de la primera meitat del SXIX
  • Es tracta d’una construcció realitzada amb materials de l’antic convent de Sant Domènec, que es trobava baix una coberta de caravista en males condicions que ha estat retirada

Les obres que l’Ajuntament d’Ontinyent està executant en el jardí de la Glorieta han tret a la llum un històric mur de pedra de la primera meitat del SXIX. L’espai, que ha estat visitat aquest dimecres per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els regidors Joan Sanchis, Sayo Gandia i Natàlia Enguix, és una superfície de 110 metres linials que dóna al carrer del Músic Vert, que es trobava fins ara cobert baix una coberta de caravista en males condicions, construïda en la dècada dels anys 60 del segle passat, i que ha estat retirada.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que “És una construcció que es remunta a l’any 1830, que a més de suposar una important millora estètica, té un valor històric lligat als materials en els que està fet: en bona part està format per pedres procedents de l’antic Convent de Sant Domènec, que es va cremar, i que ara en picar el mur de caravista, tornen a mostrar la imatge original d’aquesta zona d’Ontinyent”.

Sanchis explicava que, a més, en traure a la llum el mur original, s’ha trobat una porta d’accés tapiada a un refugi antiaeri de la guerra civil de dimensions reduides, que tot i no haver estat encara explorat, es preveu que estiga en males condicions. Sanchis també exposava que les referències al origen de la Glorieta i d’aquest mur són objecte d’explicació enn les rutes del programa de visites guiades “Obert per Obres” que està duent a terme l’Ajuntament, i que han esgotat les places per a les properes sessions previstes.

La regidora de Parcs i Jardins, Sayo Gandia, destacava que la recuperació de l’estètica original del mur “complementarà molt bé amb la nova imatge del parc de la Glorieta, que inclou una important aposta per les zones verdes i on anem a duplicar l’arbrat, amb nombrosa vegetació autòctona i una combinació cromàtica que li donarà a la Glorieta un aspecte molt diferent a la d’altres espais verdes de la ciutat. Volem posar en valor la Glorieta per a que siga utilitzada durant tot l’any, i no només durant la setmana de festes”, explicava. L’actuació global a la Glorieta, que es troba en la recta final d’execució, va estar plantejada per la ciutadania a través del projecte “Ontinyent Participa”, i suposa una inversió total de més de 400.000 euros.

Pujar