elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent tanca una temporada més, després de més de vint anys de treball impulsant el talent

L'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent tanca una temporada més, després de més de vint anys de treball impulsant el talent
  • Dissabte passat 17 de desembre, l'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, ens oferia el quart i últim concert de la temporada 2022: “Sons del Barroc al segle XXI”.

MÉS FOTOS
L'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent tanca una temporada més, després de més de vint anys de treball impulsant el talent - (foto 2)
L'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent tanca una temporada més, després de més de vint anys de treball impulsant el talent - (foto 3)
L'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent tanca una temporada més, després de més de vint anys de treball impulsant el talent - (foto 4)
L'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent tanca una temporada més, després de més de vint anys de treball impulsant el talent - (foto 5)

El passat 17 de desembre, al teatre Echegaray d'Ontinyent, se celebrava el quart i últim concert de la temporada 2022 de l'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Un concert que ens recordava, una vegada més, la importància d'aquest projecte per què ha suposat, suposa i suposarà en les carreres professionals de molts dels joves músics d'Ontinyent, de la Vall d'Albaida i de tota la Comunitat Valenciana.

En ell, es va presentar a les noves incorporacions que actualment cursen el grau professional, i per als qui, poder formar part d'aquest projecte, suposa l'impuls cap a un futur com a músics.

En aquest quart concert anomenat “Sons del Barroc al segle XXI”, gaudírem de “La Simfonia nº 22 en mi bemoll major” i “La Simfonia n2 44 en mi menor” de Haydn, de la “Serenata per a orquestra de corda” de Samuel Barber i del “Concert per a 4 violins en Sim rv 580” de Vivaldi. Aquesta última peça va estar interpretada pel mateix director Vicent Balaguer com a solista i per Àngels Muñoz, Cristina Sanz i Victor Coll, cap d'estudis i antics alumnes d'AD LIBITUM respectivament, cursant, aquests dos últims, el grau superior de música per a convertir-se en músics professionals.

En finalitzar, José Pla, president de Caixa Ontinyent va parlar de la importància que té el projecte per a ells, ja que “l'educació és un dels elements fonamentals de l'obra social de la fundació basat en dos pilars. Un d'ells és la Universitat i un altre aquesta orquestra. Pilars en els quals continuarem treballant perquè ens demostren l'enorme labor que fan a la nostra societat, al nostre entorn, a les famílies i especialment als joves”.

Per la seua banda, el regidor de cultura Alex Borrell tornava a incidir en la necessitat de continuar donant suport a un projecte d'aquesta envergadura, igual que ho han fet en anys anteriors i en l'actual temporada amb una subvenció de 10.000 €, no sols perquè fa de trampolí per als joves músics, sinó perquè ofereix una programació periòdica en el teatre Echegaray, digna de qualsevol ciutat europea, amb solistes i directors de reconegut prestigi nacional i internacional, a preus totalment assequibles.

El públic va aclamar la gran faena feta per tots i cadascun dels components, no sols en “Sons del Barroc al segle XXI”, sinó en tota la temporada. A més va matisar la progressiva evolució que es posa de manifest en cadascun dels concerts. El director, Vicent Balaguer s'unia a l'opinió pública i afegia que “la fusió dels músics professionals amb amateurs fa d'aquesta orquestra una cosa singular i quasi única, inexistent més enllà de la Comunitat Valenciana”.

Amb aquest concert l'orquestra s'acomiada de 2022 i dóna la benvinguda al 2023. Una nova temporada en què tornarà a omplir el teatre Echegaray, gràcies al treball d'AD LIBITUM, de Caixa Ontinyent i de l'Ajuntament d'Ontinyent com a socis principals i a totes les empreses i particulars, que cada temporada fan de mecenes dels músics de l'orquestra a través dels abonaments anuals, col·laboracions sense les quals tot este projecte no seria possible. Lluis Muñoz, codirector d'AD LIBITUM, va aprofitar també l'ocasió per a donar les gràcies a tots i cadascun dels agents que impulsen aquest projecte, i animava a aquells que encara no són abonats o espònsors a convertir-se en part d'aquest projecte formatiu que va començar fa més de vint anys i amenaça amb no parar mai.

Per a tots aquells que vulguem formar part d'aquest projecte formatiu per a la pròxima temporada 2023 poden posar-se en contacte amb l'escola AD LIBITUM al carrer de Pius XII, 40, porta 1, 46870 Ontinyent, València. També poden sol·licitar informació telefònicament en el 96 291 42 24 o a través de Whatsapp 635 44 22 05, de dilluns a divendres en horari de 9 a 13:30 i de 16:30 a 20:00.

Pujar