elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Alcalde i els grups municipals trien els guardonats dels premis “9 d’Octubre” 2021

L’Alcalde i els grups municipals trien els guardonats dels premis “9 d’Octubre” 2021
  • Es distingeix a l’empresari Sergio Pomar, al voluntariat forestal de “Ontinyent contra el Foc”, a la mestra i filòloga Tudi Torró i a la fàbrica de farines “La Concepción”

L’empresari Sergio Pomar, el voluntariat forestal de “Ontinyent contra el Foc”, la mestra i filòloga Tudi Torró i la fàbrica de farines “La Concepción”, són les persones i entitats que l’Ajuntament d’Ontinyent reconeixerà enguany als premis “9 d’octubre” per la seua tasca en benefici de la societat a diferents àmbits.

Així s’ha acordat hui per consens de l’alcalde i tots els grups polítics representats en l’Ajuntament. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que la tria dels homenatjats “naix una volta més de l’acord i el consens de tots els partits, com venim fent a l’última dècada, ja que considerem essencial que les premiades i premiats siguen de tot el poble, i l’única manera es escoltant i acceptant les propostes dels representats de tot el poble. Felicitem a totes i tots els guardonats, i els agraïm el treball que han fet per arribar a ser mereixedors i mereixedores d’aquest reconeixement”, manifestava.

Quant als mèrits dels guardonats, del desaparegut empresari ontinyentí Sergio Pomar Montahud es destaca tant la seua trajectòria professional com l’estima pel seu poble i la seua humanitat. Tècnic en Enginyeria Electrònica per la Universitat Politècnica de València, va fundar en 1987 l’empresa INEL, i va ostentar diversos càrrecs a entitats com Feníe Energía;  Fundació Feníe Energía; ASELEC o COEVAL. Va estar implicat en associacions i entitats festiu-culturals com les festes de Moros i Cristians i la Puríssima, va ser primer tro per la comparsa Abencerrajes, pregoner del Mercat Medieval “però sobretot va ser una persona de gran qualitat humana, que lluitava pel bé comú i que va deixar petjada en tots aquells i aquelles que el van tractar i que el recordaran sempre amb estima i afecte”.

El voluntariat forestal del programa municipal “Ontinyent contra el Foc” ve fent des de 2014 vigilància preventiva dels incendis al terme municipal durant l’estiu, que és el epoca de l'any amb major risc, i quan els incendis forestals adquireixen major magnitud. Des que va començar el programa fins ara, a penes han hagut conats d'incendis a Ontinyent, destacant el paper dissuasori de la presència d’estes persones a les serres “estant al lloc i el moment exacte per evitar que un fet sense gravetat siga un succés lamentable”. Com a exemple d’esta tasca es posa l’actuació del passat 5 de juliol, quan Inma Sempere i Lola Belda,  voluntàries del programa, van rescatar i evacuar dos joves que anaven a un vehicle accidentat al Camí de Gamellons,  mobilitzant el dispositiu antiincendis i guiant als bombers fins al lloc dels fets per evitar que l’incendi del cotxe accidentat provocara un greu incendi forestal.

La mestra i filòloga ontinyentina Maria Virtuts Torró Ferrero, més coneguda com Tudi Torró, és una mestra, professora de la Universitat d'Alacant, i des de l'any 2019 membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. L’activitat de Tudi Torró ha estat sempre relacionada amb l’ensenyament, la coordinació docent i la gestió educativa, i a la seua trajectòria destaca l’activitat profesional, divulgadora, compromesa amb l’educació pública i en valencià, i la llengua i la cultura valencianes. Ha publicat diversos llibres i materials educatius per a educació primària i secundària, llibres didàctics i materials curriculars de valencià; i ha estat guardonada amb diversos premis com el Vicent Ventura de 2014 o el Premi Joan Baptista Basset de 2018, entre d’altres.

Finalment, la fàbrica de farines “La Concepción”, ubicada al número 15 del carrer Ramón i Cajal d’Ontinyent, és destaca com a “part de la història de la ciutat literalment durant l’últim segle, ja que enguany precisament fa 100 anys”. L’empresa familiar, hereua de l’activitat que es prestava al Molí Descals, va obrir les portes un estiu de 1921, i des d’aleshores ha estat testic i supervivent de tota mena de moments històrics on no ha deixat de subministrar un producte de primera necessitat com és la farina. La fàbrica a més, és un edifici protegit al catàleg municipal, que conserva una façana que ha seguit inalterable i ben conservada front al pas del temps. El premi pretén reconèixer el treball de les quatre generacions que han dut endavant l’empresa durant tot aquest temps.

Pujar