elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Jorge Rodríguez destaca que 2022 serà “crucial” per al futur d’Ontinyent gràcies als 17 milions d'euros en inversions

Jorge Rodríguez destaca que 2022 serà “crucial” per al futur d’Ontinyent gràcies als 17 milions d'euros en inversions
  • L’alcalde i el regidor de Territori desglossen les principals actuacions que es duran a terme i posen de relleu la seua coherència amb els grans eixos d’acció del Govern Municipal

Els 17 milions d’euros en inversions productives contemplats als pressupostos municipals van a fer de 2022 un any "crucial” per al futur d'Ontinyent. Així ho destacava aquest dilluns l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, en una roda de premsa a la qual ell i el regidor de Territori, Joan Sanchis, desglossaven les principals actuacions a  dur a terme amb estos 17 milions, dels quals 11’2 han estat obtinguts d'altres administracions.

El primer edil destacava “la coherència d’estes inversions amb els grans eixos d’acció del Govern Municipal, en els que venim treballant des del primer dia, i que volem que suposen un element transformador i modernitzador de la ciutat. La confluència de la capacitat tècnica i política amb l’existència de finançament fan que la xifra rècord d’inversions del pressupost de 2022 siga una oportunitat històrica per a la ciutat i el seu futur”, manifestava. Joan Sanchis detallava les principals intervencions previstes, relacionant-les amb estos quatre grans eixos: aposta per la rehabilitació i el patrimoni; adaptació de la ciutat al canvi climàtic; la millora d’infrastructures; i les actuacions per a fer una ciutat per a les persones.

Quant a rehabilitació i patrimoni, el regidor destacava la “gran sensibilitat” de l'Ajuntament en la recuperació del mateix, que es mostra en actuacions com la rehabilitació de la muralla nord que ja s'està executant, i per a la que en 2022 s’han previst mes de 745.000 euros; la rehabilitació del Pont Vell que començarà als propers dies i que suposarà una inversió de 500.000 euros d’aci a l’estiu;  o 1 milió d'euros en l’actuació plurianual que convertirà la Casa del Delme en un Centre Integeneracional, comptant amb l’ajuda del programa Edusi dels Fons Europeus Feder.

Igualment, feia referència als 1’6 milions per a la II Fase del Museu Tèxtil, que compta també amb fons Edusi i de la Diputació de València, i que està en fase de licitació. A estes actuacions se sumen els 200.000 euros per donar suport a la rehabilitació privada a través del programa “Ontinyent Rehabilita”, i els 1’4 milions d'euros del programa ARRUR que cofinancen l’Ajuntament, el Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana per donar suport a les persones propietàries. En total més de 5 milions d’euros destinats a qüestions patrimonials.

El segon gran eix és l’adaptació de la ciutat al canvi climàtic i la lluita contra el mateix. Joan Sanchis destacava que en esta matèria “el moviment s'ha de mostrar caminant", i enumerava inversions com els 1’2 milions d’euros que s’invertiran en la transformació de la Cantereria en un parc inundable, intervenció que està pendent que la Generalitat done llum verda als enderrocs amb la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana. Els els diversos projectes necessaris estan ja redactats i lliurats a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a que emeta informe.

Altres intervencions destacades son les que inverteixen més de 500.000 euros en evitar les inundacions a Benarrai; els 300.000 en la millora energètica del pavelló municipal amb ajuda del programa Edusi; els quasi 300.000 euros en inversions en la  xarxa d’aigües, en les obres que començaran en breu a les inmediacions del Col·legi Puresa de Maria i a la zona de Galindo; “i sobretot la inversió que continua fent-se en el colector general, al qual la Conselleria, juntament a les obres complementàries, invertirà més de 9 milions d’euros”, recordava.

Al tercer eix, les actuacions per a fer una ciutat “per a les persones”, el regidor incloïa els 6 milions d'euros que invertirà el pla "Edificant” que finança la Generalitat Valenciana i gestiona integralment l’Ajuntament d'Ontinyent, en actuacions de gran calat com les que s’executaran a l’IES L'Estació o els col·legis Vicente Gironés, Martínez Valls i Bonavista, on començaran les obres als propers dies. També feia al·lusió a la connexió elèctrica del futur hospital, una de les actuacions finals que està executant l’Ajuntament per complementar les obres que està executant la Generalitat Valenciana.

Finalment, pel que fa a infrastructures i foment de la mobilitat, Joan Sanchis posava de relleu inversions com el milió d’euros que es destinarà a la reurbanització del Carrer Sant Antoni; els 450.000 euros de fons pública que invertirà el Pla de Polígons Industrials, i que afegida a la part privada arribarà també al milió d’euros; els 120.000 euros per a les actuacions de “Ontinyent Participa”; els 300.000 per a l'actuació a la Glorieta que començarà al primer semestre de l'any; o els 200.000 per a la modernització i reorganització de la planta baixa de l'Ajuntament per a prestar un millor servei. 

El regidor de Territori destacava també la importància del projecte d’obra que s’executarà entre 2022 i 2023 a la Plaça de la Concepció, amb una inversió global de més de 2 milion sd’euros; i les obres de millora previstes al mercat municipal i la potenciació de l'accesibilitat al seu entorn, que suposaran mes de 400.000 euros. Joan Sanchis destacava que elements com l’escala mecànica que connectarà la Plaça de la Coronació amb el Mercat, com l’ascensor que es crearà al marc de les obres de la muralla nord a la Vila, “són obres que van encaminades a aconseguir una ciutat més accessible i amable per a la ciutadania”.

Tant l’alcalde com el regidor de Territori demanaven a la ciutadania “comprensió" amb les inevitables molèsties que tot el seguit d’actuacions previstes poden ocasionar, "i que són necessàries per a aconseguir els resultats i millores que van a compensar sobradament estes molèsties”, manifestaven.

Pujar