Jorge Rodríguez: “Després de 20 anys sent només un somni, ara el Museu Tèxtil per fi s’està fent realitat”
Els patrons de la Fundació Museu del Tèxtil Valencià visiten les obres que recuperaran part de la històrica fàbrica de Revert com a espai divulgatiu, creatiu i d’impuls al sector
“Després de 20 anys sent només un somni, ara el Museu Tèxtil per fi s’està fent realitat, com hui estem comprovant”. Així ho manifestava l’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Museu del Tèxtil Valencià (FMTV), Jorge Rodríguez, en la visita que realitzava hui a les obres que s’estan realitzant a l’antiga fàbrica de Revert per tal de recuperar-la com a espai creatiu, divulgatiu i d’impuls al sector.
Des de l’equip d’arquitectes Soler Torró, Natxo Torró explicava que esta fase de les obres sobre el primer edifici, que s’iniciaven el passat 3 de setembre amb un termini d’execució de 9 mesos, plantegen aquest com a un nou contenidor polivalent per al programa museístic, amb una superfície edificada de 550 m2 en una planta baixa amb sala d’exposició, vestíbul, recepció, magatzem de recepció, dos despatxos, tres aseos i un vestíbul. També hi haurà un xicotet semisoterrani de 65 m2 per a instal·lacions diverses i traster. A les primeres setmanes de l’actuació s’ha estat desmuntant elements impropis i actuant sobre els elements aprofitables, a més d’iniciar-se l’urbanització de la parcel·la adjacent de 1.300 m2 amb arbrat i mobiliari urbà per “esponjar” la zona.
Al recorregut participaven representants de la resta de patrons que conformen la FMTV junt a l’Ajuntament, com ara el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell; el de Coeval, Javier Cabedo; Ateval-CV, Càndid Penalba i ATEVAL-Vall d'Albaida, Rafael Lurbe, als quals Jorge Rodríguez agraïa “la implicació per traure endavant aquest il·lusionant projecte". Les obres, que arriben després de la fase prèvia de demolició executada amb 150.000 euros per l’Ajuntament, estan sent realitzades per la firma local Construcciones Mancebo González, SL, amb un pressupost de 796.180 euros, dels quals 700.000 estan subvencionats per la Generalitat Valenciana i la resta per l'Ajuntament d'Ontinyent, que també assumeix els costos de les direccions tècniques de l’obra.
L’alcalde avançava que després de la recuperació d’esta nau, la més propera a la Plaça de la Concepció, l’objectiu serà recuperar la nau més propera al riu Clariano, una actuació que haurà d’estar precedida per la redacció del corresponent projecte, finançada per l’Ajuntament d’Ontinyent “per tal de seguir avançant en l’aposta que estem fent per la recuperació del patrimoni històric de la ciutat”, manifestava.