elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Conselleria mantindrà totes les aules d’infantil a Ontinyent i crearà una nova aula UECO

Conselleria mantindrà totes les aules d’infantil a Ontinyent i crearà una nova aula UECO
  • L’alcalde i el regidor d’Educació destaquen que estos fets i l’excepcionalitat aconseguida a la zonificació escolar “mostren el pes específic d’Ontinyent a València”

La Conselleria d’Educació ha confirmat que la ciutat d’Ontinyent mantindrà totes les aules d’educació infantil a la ciutat (incloent les de 3 anys en risc d’eliminació als col·legis Bonavista i la Milagrosa), i dotarà a la ciutat d’una nova aula UECO (unitat específica en centre ordinari) per a alumnat amb necessitats especials a l’IES Pou Clar.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Educació, Ferran Gandia, coincidien en destacar que estos fets, sumats al recent anunci de l’excepcionalitat aconseguida a la zonificació escolar plantejada per la Conselleria per al proper curs, són mostra del pes específic d’Ontinyent a València. “El treball fet des del Govern ontinyentí coordinadament amb les comunitats educatives s’ha plasmat en l’acceptació de totes les nostres demandes al plantejament inicial de la Conselleria per al proper curs 2024-25, i també a la petició que va fer el ple respecte a l’aula UECO, raó per la qual podem estar molt satifets”.

Ferran Gandia agraia “la bona predisposició mostrada des de la Secretaria Autonòmica i els diferents departaments de la Conselleria per escoltar les alegacions que haviem presentat respecte a les aules d’infantil, i que permetran que al proper curs moltes families puguen comptar amb les places més adients per als seus fills i filles”. El regidor també apuntava que al cas del Bonavista, “després d’una gran inversió com la que s’ha fet en el centre, amb prop de 4 milions d’euros en una gran reforma com l’executada, no tenia sentit que quedaren aules sense utilització”.

En el col·legi La Milagrosa “l’eliminació de l’aula de 3 anys hauria suposat un dur entrebanc per a la continuitat dels cursos escolars posteriors”. Finalment, pel que fa a la execpcionalitat en la zonificació escolar, Gandia recordava que mantenir la zonificació actual era una petició del Consell Escolar Municipal “ja que mantenint la proximitat del domicili com a criteri, es continua donant llibertat d’elecció de centre a les famílies de la localitat en els centres públics  i concertats. Per la configuració orogràfica d'Ontinyent, les famílies, en general, opten per aquells centres que es troben més prop de la zona on viuen, per tant que es poden desplaçar a peu a l'escola, i això afavoreix la mobilitat urbana i millora del medi ambient”.

La matriculació en Educació Infantil i Educació Primària es pot fer fins a les 23:59 hores del proper dijous 6 de juny. A Ontinyent, als últims anys, un 98% de les peticions son ateses en primera i segona opció.

Reforç a l’alumnat amb necessitats especials

Respecte a l’aula UECO (unitat específica en centre ordinari) en l’IES Pou Clar, per atendre necessitats educatives especials, la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, se sumava a esta valoració positiva i recordava que “Ontinyent ja comptava amb en el CEIP La Solana amb una aula UECO, aules que generalment atenen alumnat amb TEA però també poden atendre alumnat amb altres necessitats educatives especials”.

“Gràcies al treball del meu company Ferran Gandia, el regidor d’Educació, i de l’anterior regidor d’Educació, Óscar Borrell, l’Ajuntament d’Ontinyent va de la mà sempre dels centres educatius així com de la inspecció dels centres, la qual ja té les sol·licituds de les escoles que tenen alumnes amb necessitats educatives especials, i s’està treballant també en la implantació d’una altra aula UECO a Educació Primària a la ciutat. La confirmació ara de que tindrem una aula UECO en un dels IES d’Ontinyent és una bona notícia en el camí en el que venim treballant des d’aquest govern per tindre una ciutat inclusiva per a totes les persones”, manifestava.

Pujar