elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell Municipal d'Esports d'Ontinyent decidirà el destí de 100.000 euros del pressupost de 2019

El Consell Municipal d'Esports d'Ontinyent decidirà el destí de 100.000 euros del pressupost de 2019
    MÉS FOTOS
    El Consell Municipal d'Esports d'Ontinyent decidirà el destí de 100.000 euros del pressupost de 2019 - (foto 2)

    El Consell Municipal d'Esports d'Ontinyent decidirà el destí de 100.000 euros del pressupost de 2019. Esta és una de les novetats de la proposta pressupostària del Govern ontinyentí per al nou any, que contempla 5'5 milions d'euros per a aspectes socials, culturals, esportius i educatius, segons han detallat Óscar Borrell i Sayo Gandia, regidors coordinadors d'estes àrees municipals, que també inclouen aspectes com joventut, cooperació o igualtat i dona. Gandia i Borrell coincidien en apuntar que els 5'5 milions que es destinen a aspectes com Benestar Social, Cultura, Educació, Esports, Joventut, Cooperació o Igualtat i Dona "no s'han d'interpretar com una despesa sinó com una inversió, perquè és invertir en el futur de les persones i del conjunt de la nostra societat", manifestaven.

    Óscar Borrell destacava de la nova assignació pressupostària per al Consell Municipal d'Esports que "és una iniciativa que parteix dels encontres 'Ontinyent marca el camí' on l'alcalde es va comprometre a destinar esta quantitat per potenciar l'autonomia del Consell d'Esports i que aquest decidisca quines inversions són necessàries al Poliesportiu". El regidor també posava de relleu que el Govern d'Ontinyent seguirà potenciant els programes esportius i augmenta en un 40% la partida per a les activitats de la ponència d'esports, en una legislatura on s'ha invertit més de 2 milions d'euros en infrastructures esportives i augmentat les subvencions a les escoles esportives de cada club.

    Entre les inversions en educació destaquen els 2'5 milions d'euros que s'invertiran en els col·legis d'Ontinyent amb el Programa Edificant i per acabar les obres del CEIP Bonavista: "amb aquesta quantitat s'adapten els centres al segle XXI tenint en compte les demandes de les comunitats educatives", assenyalava Borrell. A més continua l'aposta per l'observatori educatiu, i es destinaran 250.000 euros a les aportacions per a les Universitats publiques situades a Ontinyent i a la Fundació Campus Ontinyent. Per a 2019 també es mantenen les partides destinades a Joventut, Cooperació, Igualtat i Dona, així com les d'activitats de ponència de les diferents regidories de l'àrea.

    Sayo Gandia, per la seua banda, incidia en la importància que l'Ajuntament, tot i les seues limitacions competencials, mantinga una ferma i forta aposta per atendre les necessitats de les persones, destinant més de 2 milions d'euros a garantir la prestació de serveis i programes com "Menjar a casa"; la renda de suport social; les ajudes extraordinàries de primera necessitat; les subvencions per a associacions sociosanitàries; les contemplades als convenis amb entitats com ADIEM, AFAO o el projecte Trèvol; i altres com els espais familiars, atenció a famílies, centre de menors o dependència, entre d'altres.

    A més d'estes ajudes, "enguany afegim una aposta important per recolzar els més vulnerables amb altres partides com els 450.000 euros que es destinaran per adequar el nou local per a usos socials del carrer Gaspar Blai Albuixech, dins del projecte d'atenció a persones amb Alzheimer que fa AFAO; els 90.000 euros que es destinaran a rehabilitar vivendes per a usos socials als carrers Tomás Valls i Cantalar de Sant Vicent; o els 75.000 euros per col·laborar en l'equipament del futur centre de dia d'ADIEM", assenyalava.

    En aspectes culturals, Sayo Gandia posava de relleu "el treball que s'ha vingut fent tota la legislatura per potenciar la Cultura a la ciutat". En aquest sentit recordava l'increment del 25% de les subvencions que es van fer en 2016 de les subvencions a associacions i entitats culturals, "un augment que hem mantingut i consolidat"; o els prop de 400.000 euros per a despesa directa en cultura "amb els quals seguirem apostant per comptar amb una oferta cultural de qualitat i apropar la cultura a la gent, que està responent molt bé a les activitats culturals que planteja l'Ajuntament", assenyalava.

    Sayo Gandia recordava també la forta aposta que s'ha vingut fent en infrastructures socioculturals, "com demostren la reforma de la Casa de Cultura, l'adequació de la Sala de Lectura de Sant Rafael; la renovació del mobiliari i la dotació de material per a biblioteques; o l'impuls que s'està donant al projecte del Museu Tèxtil a l'antiga fàbrica de Revert", afegia. També es dona continuïtat al nou sistema de gestió de les instal·lacions del Teatre Echegaray i la Sala Gomis, que permet atendre gratuïtament la històrica demanda de muntatge i desmuntatge de les activitats de les associacions locals, entre altres serveis.

    Pujar