Compromís proposa que l'Ajuntament estudie subrogar els monitors i no suspenga les activitats als centres cívics d'Ontinyent
Nico Calabuig i M. Àngels Moreno han assenyalat que "ha passat un mes i la situació ha empitjorat. Els monitors i monitores continuen sense cobrar i les persones usuàries estan en perill de patir la suspensió de les activitats"
Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha proposat per escrit que s'estudie la subrogació temporal a l'Ajuntament d'Ontinyent dels monitors i monitores que imparteixen cursos en el CIM de Sant Rafael, els centres cívics del Llombo i Sant Josep i el Centre Ocupacional, i que atenen més de 1.000 usuaris i usuàries, davant el risc de suspensió de les activitats. El regidor Nico Calabuig i la regidora M. Àngels Moreno han denunciat la falta de solucions reals del govern municipal, que va anunciar setmanes enrere que la problemàtica laboral que arrosseguen els monitors i monitores havia sigut resolta, i han recordat que la Regidoria de Política per a les Persones coneixia aquests problemes laborals des de fa un any i no havia atés les peticions fins a la denúncia de la situació en el Ple de l'Ajuntament per part de Compromís per Ontinyent.
En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, "calen solucions a aquesta situació que eviten la cancel·lació de les activitats. Per això, des de Compromís per Ontinyent hem registrat un escrit on plantegem que s'estudie la viabilitat de subrogar de forma temporal a l'Ajuntament d'Ontinyent els monitors i monitores que imparteixen les activitats de gimnàstica, ioga, ball o memòria als centres municipals, amb l'objectiu de no suspendre aquests cursos. Amb anterioritat s'han dut a terme processos semblants amb el servei de gestió de parcs i jardins o el bus urbà. Considerem que el servei que es presta als centres municipals precisa una actuació que garantisca la continuïtat de les activitats fins que es desenvolupe un nou contracte o l'Ajuntament adopte altres solucions definitives".
"La nostra proposta naix per intentar salvar una situació que s'ha tornat insostenible. Els usuaris i usuàries reclamen una resposta com cal per part del govern municipal, i bona prova d'això és la concentració celebrada aquest dimecres de migdia a les portes de l'Ajuntament. Encara que la responsable directa de la situació actual siga l'empresa adjudicatària que ha incomplit les seues obligacions, el govern municipal no pot eludir la seua responsabilitat, ja que és la Regidoria de Política per a les Persones qui decideix la seua contractació i qui ha de vetllar pel correcte compliment del contracte, també en relació amb els drets laborals i la remuneració de les persones monitores. Més encara quan fa un any que se'ls van comunicar les primeres dificultats", ha assenyalat Calabuig.
El portaveu ha apuntat que "els diferents centres municipals fa molts anys, més de quinze en alguns casos, que imparteixen aquests cursos adreçats a la promoció de la salut o l'envelliment actiu de moltes persones de la nostra ciutat. En molts casos, acudir a les activitats és l'única eixida de casa i per tant l'únic moment de socialització de moltes persones que viuen soles i són un sector vulnerable. Si s'acabara produint la cancel·lació de les activitats, la deixadesa i la falta de respostes del govern municipal en aquest tema estaria perjudicant seriosament la qualitat de vida de les persones majors i els usuaris i usuàries del Centre Ocupacional".
Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, ha denunciat que "aquest govern municipal ha perdut la poca credibilitat que li quedava en aquest tema. Fa setmanes van presumir d'haver trobat una solució ràpida i eficaç per a resoldre el problema laboral de les persones monitores de les activitats, a la vegada que van aprofitar els canals municipals per a desprestigiar la nostra tasca d'oposició i acusar-nos de voler polemitzar respecte a aquesta situació. Ara la realitat és que eixes solucions no existeixen, ha passat un mes i la situació ha empitjorat per als monitors i monitores, ja que els impagaments segueixen i l'empresa ha deixat d'efectuar les cotitzacions a la Seguretat Social. A més, hi ha un gran perill de perdre unes activitats que ajuden a la cura de la salut física i mental de més de mil usuaris i usuàries a Ontinyent. I tot per la deixadesa de funcions durant un any d'aquest govern municipal".
"Des de Compromís per Ontinyent continuem al costat de les monitores i monitors en la seua legítima lluita pels seus drets laborals i salaris, i dels usuaris i usuàries, que necessiten les activitats per a la seua vida diària. Al govern municipal li reclamem que seguisca explorant possibilitats que no passen per la cancel·lació de les activitats, entre elles, l'estudi de la proposta que hem registrat. I també els demanem que en lloc de desprestigiar la tasca de fiscalització que fem des de l'oposició, es posen mans a l'obra en abordar la gestió diària de la nostra ciutat amb fets i no amb paraules", ha conclòs Moreno.